Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μ. Μακρή εξέφρασε τις ευχαριστίες της και έδωσε θερμά συγχαρητήρια στον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελο Τουρνά και τους πυροσβέστες για την αντιμετώπισης της πυρκαγιάς στο Νότιο Πήλιο: “Ευτυχώς, η σημερινή ημέρα ξημέρωσε χωρίς ενεργό μέτωπο στη φωτιά, που ξέσπασε χθες στην περιοχή του Πλατανιά, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, έθεσαν υπό έλεγχο την κατάσταση.

Θέλω να ευχαριστήσω, δημόσια, τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελο Τουρνά για την άμεση κινητοποίησή του στην ενημέρωσή μου για την πυρκαγιά σε δύσβατη δασική έκταση του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Αμέσως μόλις πληροφορήθηκα από τους Αντιδημάρχους την είδηση της φωτιάς στην περιοχή Πλατανιά Ν. Πηλίου, και, συγκεκριμένα, μεταξύ Αγ. Νικολάου Λαύκου και Αγ. Σπυρίδωνα Προμυρίου στη δημοτική ενότητα Σηπιάδος, το έθεσα υπόψη του αρμόδιου Υφυπουργού, ο οποίος είχε, ήδη, λάβει γνώση της κατάστασης και είχε προχωρήσει σε άμεσο συντονισμό ενεργειών στέλνοντας δύο αεροσκάφη και 17 πυροσβεστικά οχήματα με 37 πυροσβέστες στη μάχη της κατάσβεσης.

Ο κ. Τουρνάς είχε την καλοσύνη και την ευαισθησία να με καλέσει ο ίδιος, για να μου δώσει τη συνολική εικόνα της κατάστασης αλλά και τον προγραμματισμό των επόμενων κινήσεων των κεντρικών υπηρεσιών σε συνεργασία με τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας της Μαγνησίας.

Τέλος, ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους πυροσβέστες που επιχείρησαν στην περιοχή και αγωνίστηκαν, με όλες τους τις δυνάμεις και υψηλό αίσθημα καθήκοντος, όπως πάντα, να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, καθώς οι καιρικές συνθήκες δυσχέραιναν το έργο τους και καθιστούσαν δύσκολη και αβέβαιη την επιτυχία της πυρόσβεσης”.