SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Κατεδαφίστηκε το σπίτι στον Πλατανιά – Στηριζόταν έξι μήνες σε λεωφορείο!

2024-02-12 23:03:14
Κατεδαφίστηκε το σπίτι στον Πλατανιά – Στηριζόταν έξι μήνες σε λεωφορείο!

Κατεδαφίστηκε μετά από έξι μήνες που υποβασταζόταν στην οροφή λεωφορείου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας το τριώροφο κτίριο στον Πλατανιά, το οποίο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει επικίνδυνη κλίση.

Με απομεινάρια εφιάλτη, παρουσιάζουν οι κάτοικοι του Πλατανιά στο Νότιο Πήλιο την εικόνα που έκανε τον γύρο του κόσμου, μετά την κακοκαιρία του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Πριν από δύο περίπου εβδομάδες η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας ανέλαβε την απομάκρυνση του λεωφορείου που βρισκόταν στο σημείο, ενώ στη συνέχεια από τον δήμο Νοτίου Πηλίου ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατεδάφιση του κτίσματος που είχε κριθεί επικίνδυνο.

Μετά την απομάκρυνση του λεωφορείου, το κτίριο παρουσίασε ακόμη μεγαλύτερη κλίση, με αποτέλεσμα να κρίνονται επιτακτικές οι ενέργειες για την κατεδάφισή του.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σηπιάδα» Συραγώ Σταθαράκου αναφέρει πως οι εργασίες της κατεδάφισης ολοκληρώθηκαν.

«Μετά από έξι μήνες και δύο εβδομάδες εργασιών το τριώροφο κτίριο κατεδαφίστηκε, αλλά απομένουν πολλές ακόμη εργασίες για να έρθει το συγκεκριμένο σημείο στην πρότερη κατάσταση», αναφέρει η κ. Σταθαράκου.

Το κτίριο βρισκόταν στην όχθη του ποταμού, όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και «έγειρε» πάνω στο λεωφορείο, το οποίο μετά από τόσους μήνες που βρισκόταν ήταν εξαιρετικά δύσκολο να απομακρυνθεί. Επίσης, το κτίριο κάθισε από τα νερά και «πατούσε» την μπροστινή πλευρά του οχήματος.

Όπως αναφέρει η κ. Σταθαράκου κατά τη διάρκεια της κατεδάφισης παρόντες ήταν και οι τρεις ιδιοκτήτες της εξοχικής κατοικίας, οι οποίοι παρακολουθούσαν συγκλονισμένοι τα μηχανήματα να γκρεμίζουν το σπίτι τους.

taxydromos.gr