SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

(video) Τελευταίο ταξίδι για τον 17χρονο Γιάννη με τσίτα τα γκάζια... και ένα μεγάλο "γιατί" | γράφει ο Νίκος Τζούμας

2024-04-30 19:15:50

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Κοιμητήριο της Σκιάθου γράφτηκε ο τραγικός επίλογος για τον Γιάννη Αvdiou. Ενα παιδί μόλις 17 ετών που η μοίρα του έγραψε το χειρότερο φινάλε. Η Πέμπτη της 25ης Απριλίου έμελλε να είναι και η τελευταία του, αφού λίγα λεπτά πριν αλλάξει στις 23.20 μια λάθος κίνηση με την μηχανή του στην περιοχή της Μεγάλης Άμμου του έσβησε για πάντα το χαμόγελο του. Όλοι που βρέθηκαν δίπλα του είχαν καταλάβει πως πλέον ήταν αργά. Ο Γιάννης είχε σβήσει μαζί με την αγαπημένη του μηχανή, στον μεταλλικό κάδο απορριμάτων απέναντι από το πρατήριο καυσίμων "ΕΛΙΝ". 

Ο Γιάννης πέθανε ακαριαία και βύθισε ένα νησί στην απέραντη θλίψη και το αναπάντητο "γιατι". Ένα "γιατί" που σίγουρα δεν θα υπήρχε αν ο Γιάννης φορούσε το κράνος του. 

Οι φίλοι του με stories στο instagram και στα κοινωνικά δίκτυα έστελναν μήνυμα πως ο Γιάννης τους θέλει δίπλα του, στο τελευταίο του ταξίδι, ασπροντυμένους, χαμογελαστούς, να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του οικία, με τσίτα τα γκάζια... αλλα και με κράνος. Ο Γιάννης μπορεί να έφυγε αλλά σήμερα άφησε ένα σημαντικό μήνυμα πως η ζωή δεν τελειώνει αν την προστατεύουμε και το μήνυμα του Γιάννη πρέπει να γίνει κληρονομιά στα νέα παιδιά και όλους μας που καβαλάμε ενα δίτροχο επειδή πιστεύουμε πως σε εμάς ΔΕΝ θα συμβεί το μοιραίο. 

Το ρεπορτάζ σήμερα άργησε να ανέβει γιατί θεώρησα ποιο σημαντικό να γράψουμε το μήνυμα αυτό που ήθελε ο Γιάννης μέσο των φίλων του πλέον να περάσει παρά ένα ρεπορτάζ που θα προκαλούσε δάκρυα, πόνο αλλα και οργή. 

Το καλύτερο ρεπορτάζ είναι αυτό που διδάσκει, ακόμα και τώρα που τον Γιάννη και τον κάθε Γιάννη που ολοκλήρωσε το ταξίδι του στη ζωή στην άσφαλτο δεν θα τον ξαναντικρυσουμε. 

Το ταξίδι του Γιάννη δεν τελείωσε σήμερα, είναι στο χέρι μας να μην ξανα επισκεφτούμε το κοιμητήριο του νησιου αποχαιρετώντας νέους ανθρώπους, ειναι στο χέρι μας να μην αντικρύσουμε ξανά βουρκωμένα μάτια, είναι στο χέρι μας να μην ξανα ακουσουμε τις κραυγές καμίας μάνας και ας κάνουμε σύνθημα #ΟΛΟΙΚΡΑΝΟΙΓΙΑΤΟΝΓΙΑΝΝΗ