SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Η Σκιάθος γράφει ιστορία στο Σκάκι | Δύο χρυσά μετάλλια κατέκτησαν μαθητές στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα | Σπουδαίες διακρίσεις από την αποστολή στην Λάρισα

2024-04-30 15:25:26
Η Σκιάθος γράφει ιστορία στο Σκάκι | Δύο χρυσά μετάλλια κατέκτησαν μαθητές στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα | Σπουδαίες διακρίσεις από την αποστολή στην Λάρισα

Την Μεγάλη Δευτέρα, στη δεύτερή του μέρα, ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα σκάκι που αποτελεί την κορωνίδα των σχολικών εκδηλώσεων στο εν λόγω άθλημα. Σε αυτή τη γιορτή έλαβαν μέρος και επτά μαθητές και μαθήτριες από τα δύο δημοτικά σχολεία της Σκιάθου. Οι επιδόσεις όλων των παιδιών ήταν εκπληκτικές και οι συλλογικές φετινές προσπάθειες για την ανάπτυξη του σκακιού στη Σκιάθο επισφραγίστηκαν με την κατάκτηση δύο εκ των δώδεκα χρυσών μεταλλίων που δόθηκαν στους νικητές και νικήτριες των έξι τάξεων του Δημοτικού σε πανελλήνιο επίπεδο.

Εκτός των μεταλλίων ιδιαίτερη σημασία έχουν οι νίκες που σημείωσαν όλα τα παιδιά αλλά και η αγωνιστική διάθεση που έδειξαν σε όλες τις παρτίδες τους. Να αναφέρω τις πέντε νίκες του Γρηγόρη Κανταράκη στην ΣΤ τάξη, τις περισσότερες απέναντι σε βαθμολογημένους παίκτες. Επίσης, τις τρεις νίκες στην ίδια τάξη Κωνσταντίνου Ντάλλα, τις τέσσερις νίκες της Ελένης Κωστιάνου, τις τρεις νίκες και μία ισοπαλία του Αντώνη Ζυμαρικόπουλου και τις δύο της Ελισάβετ Ντάλλα στη Γ τάξη, παιδιών που ασχολούνται έξι μήνες με το σκάκι και που έμαθαν εν μέσω αγώνων να διαχειρίζονται ορθολογικά το σκακιστικό χρονόμετρο και την αυτοσυγκέντρωση απέναντι στο θόρυβο που δημιούργησαν δυστυχώς οι παραβρισκόμενοι συγγενείς των παιδιών στις κερκίδες του πανέμορφου κλειστού γυμναστηρίου της Νεάπολης.


Αυτά τα επτά παιδιά καθώς και οι γονείς και οι δάσκαλοί τους που τα συνοδέψανε δημιούργησαν το κατάλληλο κλίμα έξω από το Γυμναστήριο ώστε να αποφορτίζονται και να ετοιμάζονται για τον επόμενο γύρο. Το χρυσό που κατάκτησε η μικρούλα Χριστίνα Ζυμαρικοπούλου στα κορίτσια του Νηπιαγωγείου και το χρυσό του Αθανασίου Τσαρούχα στη Β Δημοτικού με εννέα νίκες σε ισάριθμους αγώνες, οφείλονται στην εκπληκτική πρόοδο που σημείωσαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου.

Οφείλονται επίσης και στο κλίμα που διαμορφώθηκε στο νησί από όλους τους μαθητές και μαθήτριες, στα σχολεία τους, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς Κυριάκο και Τάσο Οικονόμου, τον Δημήτρη Τσαρούχα σε συνεργασία με τον Νίκο Τζούμα υπό τον Α.Ο. Σκιάθου καθώς επίσης και την συμπαράσταση του Δήμου Σκιάθου.


Συγχαρητήρια για μία ακόμη φορά για όσους εργάστηκαν για την επιτυχία του Πανελλήνιου Μαθητικού Πρωταθλήματος στο σκάκι. Ευχαριστούμε την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία για το ενδιαφέρον της για το σκάκι της Σκιάθου και τις προτάσεις της για την προετοιμασία ώστε κάποιες πανελλήνιες διοργανώσεις να λάβουν χώρα στο νησί μας μέσα στην επόμενη χρονιά.

Ευχαριστούμε τους σκακιστικούς συλλόγους της Θεσσαλίας και την Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλίας για το καλωσόρισμά τους στην σκακιστική οικογένεια και την πρόθεση βοήθειας ώστε να ολοκληρωθεί η ένταξη της ακαδημίας μας στην ομοσπονδία.


Τα αποτελέσματα των αγώνων στο λινκ (κλικ)