SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Πήλιο: Το χωριό "Κήπος" για του Λατίνους

Το "Χόρτο" είναι ένα όμοργο χωριό με βάση του την ηρεμία και ουρανό του την γαλήνη, με εύκολη πρόσβαση σε πολλά χωριά και αξιοθεάτα του Πηλίου 2024-05-01 07:40:47
Πήλιο: Το χωριό

Το Χόρτο είναι παραθαλάσσιο χωριό, έχει απόσταση 46 χλμ. από το Βόλο και 3 χλμ. από την Μηλίνα και την Αργαλαστή. Αυτή η χιλιομετρική απόσταση μας κάνει να καταλάβουμε είδη ότι απέχει από πολλούς ρυθμούς της πόλης. Το χωριό αυτό, είναι ένα χωριό με εντυπωσιακή φυσική ομορφιά, χαρακτηριστική η αναφορά των ελαιώνων που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα.

Πλησίον του χωριού "Χόρτο" βρίσκεται και το ορεινό χωριό Λαύκος, που αναδιαμφισβήτητα δίνει σε πολλούς την ευκαιρία να απολαύσουν το βουνό και τη θάλασσα σε ένα συνδυασμό τουλάχιστον γαλήνιο. Το Χόρτο είναι ένα "ονειρικό" χωριό όπου κυριαρχεί η ηρεμία και το ήερμο τοπίο όπου συνεισφέρει στην τέλεια βάση διαμονής. Αξίζει να αναφερθεί και η ευκολία στην πρόσβασιμότητα στα χωριά και αξιοθέατα του Πηλίου.

Στην διαθεσιμότητα των επισκεπτών είναι οι σύγχρονες εγκαταστάσεις που χωρίς αμφιβολία προσφέρουν μοντέρνες ανέσεις και παροχές, σε συνδυασμό με το παραδοσιακό πηλιορείτικο στοιχείο. Εδώ ο κόσμος μπορεί να απολαύσει την ηρεμία και την γαλήνη, αλλά και όμορφες εμπειρίες μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες, όπως πεζοπορίες, ποδηλασία, κολύμπι, θαλάσσια σπορ, και άλλες δραστηριότητες που οργανώνονται από επαγγελματίες.

Το Χόρτο έχει όμορφες παραλίες με καθαρά νερά, αλλά και πολλά μονοπάτια που περνάνε μέσα από το χωριό και οδηγούν σε ξέφωτα ή σημεία με υπέροχη θέα.

Τα σπίτια και τα οικήματα του χωριού, ακολουθούν τη πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, που ενώνεται με το φυσικό περιβάλλον και αναδεικνύει την ομορφιά του. Για αυτό η εικόνα του χωριού είναι απερίγραπτη. Χαρακτηριστικός ο συνδυασμός της πέτρας με το ξύλο, που προσδίδουν την αίσθηση του παλιού αλλά και της ομορφιάς.

Το Χόρτο έχει ιδανική τουριστική υποδομή, χωρίς να έχει αλλοιωθεί η φυσική ή η παραδοσιακή ομορφιά του. Οι διακοπές στο Χόρτο δεσμεύονται ηρεμία και γαλήνη,εξορμήσεις και δραστηριότητες στη φύση, τσιπουράκι και θαλασσινούς μεζέδες κοντά στη θάλασσα, ξενοιασιά και απόλαυση, μακριά από τους συνηθισμένους θορύβους της πόλης.