SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Έληξε χθες Σάββατο το Πανελλήνιο Μαθητικό Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι στη Λάρισα με την συμμετοχή της Σκιάθου

Αρχίζει σήμερα το ατομικό που θα διαρκέσει 2 ημέρες με 7 συμμετοχές από την Σκιάθο 2024-04-28 08:06:11
Έληξε χθες Σάββατο το Πανελλήνιο Μαθητικό Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι στη Λάρισα με την συμμετοχή της Σκιάθου

Έληξε χθες το Σάββατο το Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι στη Λάρισα. Στο τουρνουά συμμετείχαν συνολικά 22 ομάδες, 8 από την Θεσσαλονίκη, 6 από την Αθήνα και 8 από την περιφέρεια.

Αν και η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα περιορισμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, το επίπεδο των ομάδων ήταν υψηλό αφού συμμετείχαν οι πρωταθλήτριες ή οι ομάδες που κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις στα περιφερειακά πρωταθλήματα που διεξήχθησαν τις τελευταίες εβδομάδες σε όλη την Ελλάδα. To απαιτητικό επίπεδο των αγώνων αλλά και η έλλειψη καταλυμάτων στη Λάρισα προφανώς λειτούργησαν αποτρεπτικά για περισσότερες συμμετοχές.

Χαρακτηριστικό είναι πως από τη Θεσσαλία στα Δημοτικά, συμμετείχαν μόνο οι δύο ομάδες της Σκιάθου, η μία από το1ο Δημοτικό και η άλλη από το 2ο Δημοτικό. Τα παιδιά μας έπαιξαν με μεγάλο ενθουσιασμό, όλα σημείωσαν τουλάχιστον μία ή περισσότερες νίκες, κέρδισαν σπουδαίους αντιπάλους αλλά έχασαν και πολλές παρτίδες στις λεπτομέρειες, κυρίως λόγω απειρίας. Παρά τις χαμηλές θέσεις στην τελική κατάταξη τα παιδιά έφυγαν ευχαριστημένα αλλά και κουρασμένα από τον μαραθώνιο που διήρκησε 9 περίπου ώρες με ένα δίωρο διάλλειμα. Μπράβο στα παιδιά αλλά και στους γονείς που τα συνόδεψαν και μοιράστηκαν μαζί τους τις χαρές και τις λύπες.

Μόνο υπερήφανοι μπορεί να είναι για αυτά τα παιδιά που ήταν πραγματικοί μαχητές στις σκακιέρες του πανέμορφου Κλειστού Γυμναστηρίου της Νεάπολης της Λάρισας. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όλο το προσωπικό που εργάστηκε για την επιτυχία αυτού του τουρνουά.

Για το 1ο Δημοτικό Σκιάθου συμμετείχαν κατά σειρά οι

  1. Τσαρούχας Αθανάσιος,
  2. Κανταράκης Γρηγόρης,
  3. Ντάλλας Κωνσταντίνος,
  4. Σέχι Κλεάνθια και
  5. Ντάλλα Ελισσάβετ

Για το 2ο Δημοτικό Σκιάθου συμμετείχαν κατά σειρά

  1. Ζυμαρικόπουλος Αντώνης,
  2. Αγάλλος Αθανάσιος,
  3. Πολιτιάδης Γιώργος και
  4. Κωστιάνου Ελένη

Πρωταθλήτριες ομάδες στα Δημοτικά αναδείχτηκαν κατά σειρά

  1. Πρότυπα εκπαιδ. Θες/νίκης-2ο Δημοτικό,
  2. 2. Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης και
  3. 3. 2ο Δημοτικό Αναβύσσου.

 

Στα Γυμνάσια-Λύκεια κατά σειρά

  1. Εκπαιδευτήρια Π. Βασιλειάδη Α.Ε.,
  2. 2o Πρότυπο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης (Α ομάδα) και
  3. 2ο ΓΕΛ Θέρμης "Γιώργος Ιωάννου"
    Σήμερα αρχίζει το Πανελλήνιο Ατομικό Μαθητικό πρωτάθλημα το οποίο θα διαρκέσει δύο μέρες. 

Σήμερα αρχίζει το ατομικό που θα διαρκέσει δύο μέρες και πως από τη Σκιάθο συμμετέχουν η Ζυμαρικοπούλου Χριστίνα στα νήπια, ο Τσαρούχας Αθανάσιος στη Β Δημοτικού, ο Ζυμαρικόπουλος Αντώνης, η Κωστιάνου Ελένη και Ντάλλα Ελισσάβετ στη Γ Δημοτικού, ο Κανταράκης Γρηγόρης και ο Ντάλλας Κωνσταντίνος στη ΣΤ Δημοτικού.