Ο Τομέας ΕΚΑΒ Σκιάθου στην δύναμη του έχει δύο διασώστες πληρώματα ασθενοφόρου όπως και επικουρείτε από δύο άτομα του Κ.Υ Σκιάθου ώστε να καλύπτεται κατά το δυνατόν πληρέστερα το μηνιαίο πρόγραμμα υπηρεσιών κάλυψης με ασθενοφορο στο νήσι .
Μετά από παράκληση μου η οποία έγινε αποδεκτή από τους υπόλοιπους συναδέλφους ή κάλυψη γίνεται από ένα διασωστη / βάρδια ώστε να καλύπτεται επαρκώς το πρόγραμμα με επιτυχή αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια .

Δυστυχώς όμως επανελειμενα καλούμαστε να μεταφέρουμε περιστατικά ασθενών στο κοντινό ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο για εκτέλεση εξετάσεων όχι μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις όπως ένα τροχαίο ατύχημα άλλα και σε απλά καθημερινά περιστατικά συνανθρώπων μας .
Επειδή σε περίπτωση κάποιου απροόπτου γεγονότος κατά την μετακίνηση με το κρατικό ασθενοφόρο προς τον ιδιώτη πάροχο υγείας όπως τροχαίου ατυχήματος ή πτώση του ασθενούς κατά την μεταφορά του σαν υπαλληλοι θα είμαστε παντελώς εκτεθειμένοι εξού και η πρόνοια του κανονισμού που απαγορεύει αυτές τις μετακινήσεις .

Ο ιδιώτης μπορεί άνετα αν το επιθυμεί ο ασθενής του να έρθει με δικά του μέσα δηλαδη προσωπικό και ασθενοφορο όχημα να τον παραλάβει και να εκτελέσει οποία ιατρική πράξη αυτός επιθυμεί χωρίς εμπλοκή του ΕΚΑΒ .Δεν γίνεται συνεχώς να υποχωρούμε μπροστά στο φιλότιμο της κάθε περίπτωσης ασθενών που τις περισσότερες φορές είναι γνωστοί μας και να καρδιοχτυπουμε μέχρι την ολοκλήρωση της επί πληρωμής διαγνωστικής εξέτασης των ασθενων αυτών στον ιδιωτη παροχο υγείας .

Είναι άκρως παρεξηγησιμή αυτή η συνεχής κίνηση μεταξύ του ιδιώτη παρόχου επί πληρωμής παροχών υγείας με το κρατικό νοσοκομειακό σχηματισμό και συνδετήριο κρίκο το ΕΚΑΒ με εμάς τους υπαλλήλους να βρισκόμαστε στην δύσκολη θέση κάθε φορά .

Επιτέλους ας σταματήσει ο λαϊκισμός και η εκμετάλλευση για λόγους εντυπώσεων ενός απλου θέματος από τους διάφορους επι του καναπέως σχολιαστές του διαδικτύου .

Οι Άγιοι Ανάργυροι κατα την αρχαιοτητα υπήρξαν ιατροί που βοηθούσαν τους συνανθρώπους τους αφιλοκερδώς σε αντίθεση με την σημερινή εποχή που όλα μετατρέπονται σε € ακομή και ο ανθρώπινος πόνος .

(*) Ο Θανάσης Ευγενικός είναι Διασώστης στο ΕΚΑΒ Σκιάθου