ΣΠΟΡΑΔΕΣ : χτυπούσε την γυναίκα του, ενώ η κόρη του αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας

?????????????????????????????????????????????????????????

Η ενδοοικογενειακή βία, που έχει πλέον γίνει κοινωνικό φαινόμενο, με θύματα συζύγους και παιδιά, αναδείχθηκε ακόμη μια φορά στη συνεδρίαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου προχθές. Μία γυναίκα και τα παιδιά της μήνυσαν τον εν διαστάσει σύζυγο και πατέρα τους, ότι τους χτυπούσε και μάλιστα η κόρη φέρεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας…

Σύμφωνα με το e-thessalia.gr πρόκειται για 54χρονο από νησί των Βορείων Σποράδων, ο οποίος κατηγορούταν ότι πήγαινε στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του και προκαλούσε επεισόδια, ενώ η κόρη του ήταν ασθενής εκείνη την περίοδο. Μάλιστα κατηγορούταν πως έσπαζε τα τζάμια του σπιτιού, έμπαινε μέσα και τρομοκρατούσε, τόσο την εν διαστάσει σύζυγό του 47 χρόνων, όσο και τα δυο τους παιδιά, την κόρη τους 31 ετών και τον γιο τους 26. Ο κατηγορούμενος απουσίαζε από την ακροαματική διαδικασία και το Τριμελές τού επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 5 μηνών, χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και διέταξε την εκτέλεση της ποινής, δηλαδή τη σύλληψη και τη φυλάκιση του καταδικασθέντα.

Ο 54χρονος, που εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, κατηγορούταν για εξύβριση κατ’ εξακολούθηση, ενδοοικογενειακή απειλή, ενδοοικογενειακή βλάβη σε βάρος ανίκανου ατόμου, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση, ελαφρά σωματική βλάβη και φθορά κατ’ εξακολούθηση. Εις βάρος του 54χρονου είχαν σχηματιστεί τρεις δικογραφίες και συγκεκριμένα για επεισόδια που φέρεται να είχε προκαλέσει στις 5 Οκτωβρίου του 2020, στις 20 Φεβρουαρίου του 2020 και στις 4 Αυγούστου του 2021.

Στις δικογραφίες που συνεκδικάστηκαν προχθές στο Τριμελές, αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι «επιτέθηκε στην εγκαλούσα σύζυγό του χτυπώντας τη με γροθιές και κλωτσιές στο τριχωτό της κεφαλής της και στα χέρια της, ενώ ακολούθως, σπάζοντας το τζάμι της εισόδου της οικίας της με μία γλάστρα και πέφτοντας θραύσματα στο πόδι της εγκαλούσας, προκάλεσε θλαστικό τραύμα γαστροκνημίας σ’ εκείνη, το οποίο αντιμετωπίστηκε χειρουργικά με συρραφή (5 ράμματα). Επίσης επιτέθηκε στον εγκαλούντα γιο του, ρίχνοντας μπουνιές στο δεξί χέρι του και προκαλώντας του εκδορές». Σε άλλο σημείο των δικογραφιών αναφέρεται ότι ο 54χρονος «προξένησε με πρόθεση σε έτερο μέλος της ίδιας οικογένειας, το οποίο, από οποιαδήποτε αιτία είναι ανίκανο να αντισταθεί, σωματική κάκωση ή βλάβη της υγείας του, η δε πράξη που αυτή τελέσθηκε ενώπιον ανήλικου μέλους της οικογένειας και ειδικότερα ο κατηγορούμενος επιτέθηκε κατά της εγκαλούσας, η οποία και τυγχάνει κόρη του και είναι πρόσωπο ανίκανο ν’ αντισταθεί, εφόσον πάσχει από νόσο του κινητικού νευρώνα (μυική ατροφία) και συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος πίεσε με δύναμη το δεξί χέρι και χτύπησε με γροθιά το στομάχι της εγκαλούσας, προκαλώντας σε εκείνη κρίση άσθματος, καθώς και μετατόπιση του ειδικού σωλήνα, από τον οποίο τρέφεται απευθείας λόγω της ανωτέρω πάθησης, με αποτέλεσμα να προκληθεί αιμορραγία στο σημείο της τομής…»