Το Σάββατο 21 Αυγούστου του 1954 αναχωρεί το ενός χρόνου επιβατηγό ατμόπλοιο 400 θέσεων «ΑΓΑΜEΜΝΩΝ» του εφοπλιστή Μάρκου Νομικού, από τη Μασσαλία με τους πρώτους από τους εκατό περίπου βασιλείς, πρίγκιπες και πριγκίπισσες, που ήταν προσκεκλημένοι των Ελλήνων Βασιλέων για κρουαζιέρα στις ακτές και τα νησιά της Ελλάδος.

Ως σκοπός του ταξιδιού ανακοινώθηκε επίσημα η προώθηση του ελληνικού τουρισμού. Όμως ο Γάλλος ανταποκριτής της εφημερίδος «Φιγκαρό» σε τηλεγράφημά του προς την εφημερίδα του, έγραψε πως κρυφή επιθυμία της Βασίλισσας Φρειδερίκης, ήταν η αναζήτηση μεταξύ των μικρών πριγκιπισσών της μελλοντικής συζύγου του γιου της Κωνσταντίνου. Το δρομολόγιο που θα ακολουθούσε το προγραμμάτισε ο ίδιος ο Βασιλιάς Παύλος και είχε ως εξής: Νεάπολη (Ιταλία), Κέρκυρα, Κατάκωλο (επίσκεψη στην Ολυμπία), Κρήτη – Ηράκλειο (επίσκεψη στην Κνωσό), Ρόδος, Σαντορίνη, Δήλος, Μύκονος, Σκιάθος, Σούνιο-Αθήνα (και επίσκεψη στο Τατόι), Μυκήνες- Επίδαυρος, Ιτέα (επίσκεψη στους Δελφούς), Κέρκυρα, Νεάπολη.

Την Κυριακή 29 Αυγούστου , μετά την επίσκεψή τους στην Μύκονο , φτάνουν στη Σκιάθο. Κολύμπησαν στην παρθένα τότε παραλία Κουκουναριές -ούτε αυτοκινητόδρομος δεν την ένωνε με την πόλη- και μετά αναπαύτηκαν στο μοναδικό καφενεδάκι της παραλίας που ιδιοκτήτης του ήταν ο Νίκος Αρμαμέντος για τον οποίο θα γράψουμε δυο λόγια παρακάτω. Μαζί με τα αναψυκτικά, τους προσφέρθηκαν εκεί κρύα σύκα και καλαμπόκια ψημένα που τους άρεσαν πολύ, αλλά ιδιαίτερα άρεσαν στην Βασίλισσα Φρειδερίκη που γέμισε την τσάντα της.

Το «Αγαμέμνων» αναχώρησε από την Σκιάθο τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας με κατεύθυνση το Σούνιο. Για την ιστορία, Το «Αγαμέμνων» δεν είχε ένδοξο τέλος. Αφού άλλαξε αρκετούς ιδιοκτήτες, βυθίστηκε στον Μάρτιο του 1968 μέσα στο λιμάνι του Πειραιά. Το μαγαζί του ευγενέστατου και συμπαθέστατου Νίκου Αρμαμέντου λεγόταν ‘’Πανέμορφες Κουκουναριές’’ κι ήταν το πρώτο που φτιάχτηκε σε αμμουδιά του νησιού. Βρισκόταν μάλιστα στην άκρη απ’ την παραλία όπου άρχιζε το μεγάλο προνομιούχο κτήμα του χάρη στο οποίο κοιμόταν ήσυχος για το μέλλον των τριών κοριτσιών του. Το κράτος όμως είχε άλλα σχέδια. Με βάση τις επιταγές του περιβόητου σχεδίου Μάρσαλ, για την μεταπολεμική Ελλάδα ο τουρισμός αποτελούσε μια από τις κινητήριες δυνάμεις για την ανάκαμψη της κατεστραμμένης οικονομίας της.

Έτσι το 1953 ξεκινά ένα πρόγραμμα το οποίο στόχευε την ανάδειξη του φυσικού κάλλους της χώρας σε παγκόσμιο επίπεδο, υπό την εποπτεία του Ε.Ο.Τ. Μέρος του προγράμματος ήταν τα ξενοδοχεία ΞΕΝΙΑ. Το κτήμα του Αρμαμέντου απαλλοτριώνεται αναγκαστικά για να στεγάσει το ΞΕΝΙΑ Σκιάθου στην πιο όμορφη γωνιά της Μεσογείου, όπως και έγινε το 1963. Τα αρχικά σχέδια μάλιστα φτάνουν τις εγκαταστάσεις ως το μαγαζί του και τον αναγκάζουν να το κλείσει. Ο ίδιος πέφτει σε μαρασμό και πεθαίνει…