SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Σκόπελος: Απορρίμματα σε μέρη χωρίς κάδους

2024-04-18 11:21:47
Σκόπελος: Απορρίμματα σε μέρη χωρίς κάδους
Τον τελευταίο καιρό κάνοντας μια βόλτα σε πολλά σοκάκια της Σκοπέλου μπορεί κάποιος να διαπιστώσει ότι σε πάρα πολλά σημεί στα οποία δεν υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων, υπάρχουν δεκάδες σκουπίδια. Η δραστηριότητα αυτή παρατηρείται κυρίως σε σοκάκια από το κέντρο της Χώρας Σκοπέλου (Σοφαδάκια) και επεκτείνεται σε όλο το βόρειο τμήμα της (σοκάκια προς Μύλο) αλλά και στις ευρύτερες γειτονικές περιοχές.
Το βράδυ της Τετάρτης 18 Απριλίου ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σκοπέλου Κωνσταντίνος Ταλαδιανός σε ανακοίνωση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, έκανε μια έκκληση προς τους κατοίκους για την αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση και η φωτογραφίες του Προέδρου:
 
Ως μέλος και Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σκοπέλου, θα ήθελα να παρακαλέσω θερμά όλους τους κατοίκους μας, να μην εναποθέτουν τα σκουπίδια τους (ιδιαίτερα μέσα στον οικισμό) σε μέρη όπου δεν υπάρχουν κάδοι ή έχει περάσει από νωρίς το απορριμματοφόρο του Δήμου.
Είμαι βέβαιος ότι, δεν θέλει κανείς να βλέπει τέτοιες εικόνες και φωτογραφίες στο διαδίκτυο που χαλάνε όλη την ομορφιά του οικισμού και δυσφημίζουν τον τόπο μας!
Ας προσπαθήσουμε να κρατήσουμε καθαρό το νησί μας, ιδιαίτερα αυτούς τους τουριστικούς μήνες..!
Έχω προτείνει από την αρχή της θητείας μας να μπορούμε να βεβαιώνουμε πρόστιμα, γιατί πιστεύω ότι είναι η μόνη λύση τελικά για να κρατήσουμε καθαρό το νησί μας... Δυστυχώς, προς το παρόν δεν γίνεται. Μακάρι να τροποποιηθεί άμεσα ο κανονισμός καθαριότητας και να μπορεί η επόπτης να βεβαιώνει τέτοιου είδους παραβάσεις!
Επίσης, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι όλα τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Σκοπέλου απαντούν άμεσα σε οποιοδήποτε τηλέφωνο - μήνυμα λάβουν, για τυχόν βλάβες σε δημοτικό φωτισμό, επισκευή δημοτικών δρόμων κτλ.
Κάποια πράγματα που περνάν από το χέρι μας γίνονται άμεσα...για άλλα που δεν περνάν λόγω νομοθεσίας και γραφειοκρατίας..προσπαθούμε να γίνονται όσο πιο γρήγορα μπορούμε!!
Θέλουμε την υπομονή, την κατανόηση και την υποστήριξη όλων σας!!

Photo Gallery