SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

ΣΚΙΑΘΟΣ : "Xτενίζονται" οι ακτές και είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους επισκέπτες

2024-04-30 22:52:31
ΣΚΙΑΘΟΣ :

Με μεθοδικές κινήσεις και καλλωπισμό των ακτών ο Δήμος Σκιάθου καλωσορίζει τους επισκέπτες της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Ηδη το μεγαλύτερο ποσοστό των ακτών "χτενίζεται" από ειδικά μηχανήματα για να απομακρυνθούν τα φερτά υλικά της θάλασσας,  ενώ θα υπάρχει και "κοσκίνισμα" της άμμου για την απομάκρυνση τους αυτών όπως : όστρακα και θρύμματα αυτών, αποτσίγαρα, καπάκια μπουκαλιών, μεταλλικά δαχτυλίδια αναψυκτικών, χορταράκια, φύκια κ.λπ.

Το ειδικό αυτοκινούμενο ερπυστριοφόρο μηχάνημα καθαρισμού ακτών ελαστικές ερπύστριες, οι οποίες δεν καταστρέφουν το οδόστρωμα, με χαμηλή ειδική συμπίεση επί τους εδάφους, έτσι ώστε αφενός δεν βουλιάζει στην άμμο και αφετέρου να εκτελεί με ευκολία τις όποιες εργασίες καθαρισμού, στο εμπρόσθιο τμήμα του υπάρχει τοποθετημένο κατάλληλο υδραυλικό διάτρητο μαχαίρι-κάδο για την εκτέλεση των εργασιών ομαλοποίησης-ισοπέδωσης της κάθε ακτής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι παραλίες που θα καθαριστούν είναι οι παρακάτω:

 

Σκοπός της ενέργειας είναι να καθαριστούν οι παραπάνω αναφερόμενες ακτές χωρίς να αλλοιωθεί το φυσικό περιβάλλον.


Στα πλαίσια της ενέργειας αυτής θα γίνουν τα εξής:

Αρχικά θα πραγματοποιηθεί προ καθαρισμός κάθε ακτής, ο οποίος αποσκοπεί στην απομάκρυνση των πάσης φύσεως ογκωδών και βαρέων αντικειμένων και ιδιαίτερα των συσσωρευμένων ποσοτήτων φυκιών, κλαδιών καθώς και στην ομαλοποίηση – ισοπέδωση της ακτής χωρίς την απομάκρυνση της άμμου, για διευκόλυνση των εργασιών που θα  ακολουθήσουν.
Εν συνεχεία τελικός καθαρισμός με το κοσκίνισμα της άμμου και του ψιλού αμμοχάλικου, ο οποίος είναι πολύ επιμελής ώστε να απομακρυνθούν πλήρως πάσης φύσεως μικρά απορρίμματα (όστρακα και θρύμματα αυτών, αποτσίγαρα, καπάκια μπουκαλιών, μεταλλικά δαχτυλίδια αναψυκτικών, χορταράκια, φύκια κ.λπ.) που βρίσκονται θαμμένα στην άμμο.
Τα προϊόντα- απορρίμματα που θα προκύπτουν από τις εργασίες καθαρισμού, αφού εναποτίθενται στην άκρη της κάθε ακτής και σε σημείο που δεν θα εμποδίζει /δημιουργεί προβλήματα στους λουόμενους θα φορτώνονται και θα απομακρύνονται με ευθύνη του αναδόχου.

 

Νίκος Τζούμας