SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Σκόπελος: Τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία του π.Κωνσταντίνου Καλλιανού

Έκλαιγε μέχρι και το τελευταίο τούβλο του ναού 2024-04-30 15:58:29
Σκόπελος: Τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία του π.Κωνσταντίνου Καλλιανού

Σε κλίμα μεγάλης οδύνης ο πατέρας Κωνσταντίνος Καλλιανός κηδεύτηκε την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024 στον ενοριακό ναό του Αγ. Παντελεήμονα στο Μύλο Σκοπέλου. Ο αγαπητός Ιερέας να υπενθυμίσουμε ότι κατέρρευσε την ώρα που επέστρεφε από ραντεβού που είχε με τον καρδιολόγο του, όταν στον δρόμο αισθάνθηκε αδιαθεσία. Η σορός του έμεινε από το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Απριλίου στον ναό των Τριών Ιεραρχών και την επομένη το πρωί μεταφέρθηκε στις 9 π.μ. στον ναό του Αγ. Παντελεήμονα ενώ στις 11:30 π.μ. έγινε η Εξόδιος Ακολουθία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας & Β. Σποράδων κ.κ. Χρυσοστόμου καθώς και του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Σκοπέλου κ.κ. Νικοδήμου

Η Ιερός Ναός είχε γεμίσει ασφυκτικά από τους εκατοντάδες πιστούς του νησιού της Σκοπέλου αλλά και από τις γύρω περιοχές καθώς ο π. Κωνσταντίνος ήταν γνωστός πρώτα από όλα για το μεγάλο πνευματικό του έργο, γι’ αυτό και είχε πνευματικά παιδιά και εκτός Σκοπέλου. Στην κηδεία του παρέστησαν ο Δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άγγελος Ξηντάρης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Αντιδήμαρχος Δαμιανός Ανάργυρος Μαντάς, ο Λιμενάρχης Σκοπέλου Γεώργιος Γκάρας και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σκοπέλου Ηλίας Σαραφίδης.

Στο τέλος της Εξοδίου Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος αποχαιρέτισε τον αγαπητό Ιερέα και παλαιότερα φίλο του, καθώς είχαν συναντηθεί πρώτη φορά οι δυο τους στα θρανία της Ριζάρειου Σχολής στην Αθήνα.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε αρκετή ώρα για τον αγαπητό Ιερέα. "Είχε καταφέρει να γίνει Ουρανοπολίτης" είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας το πνευματικό του έργο. Αμέσως μετά τον λόγο πήρε η κα. Ηρώ Μελαχροινάκη, συνεργάτης του Πατέρα Κων/νου η οποία, απηύθυνε χαιρετισμό από τον κο Κωνσταντίνο Σπανό (Ιδιοκτήτη του Θεσσαλικού ημερολογίου.) Στον λόγο της έκανε σημαντικές αναφορές στο ερευνητικό του έργο όσον αφορά την ιστορία του νησιού στο Θρησκευτικό αλλά και στο διοικητικό κομμάτι της Σκοπέλου. "Χωρίς τον παπά Κώστα σημαντικές μελέτες και σύμβολα ιστορικά δεν θα είχαν βγει ποτέ στην επιφάνεια.". 

Αφού έκλεισε τον αποχαιρετισμό της ο κόσμος αποχαιρέτισε τον Πατέρα Κωνσταντίνο Καλλιανό για τελευταία φορά και έδωσε κουράγιο στην οικογένεια του. Από εκείνο το σημείο το σώμα του Ιερέως μεταφέρθηκε στο Κοιμητήριο Σκοπέλου.

Στο κοιμητήριο ο αγαπημένος φίλος του Πατέρα Κων/νου και συλλειτουργός του για δεκάδες χρόνια π. Νικόλαος Κασσανδριανός (Αρχιερατικός Επίτροπος) με δάκρυα στα μάτια του ζήτησε συγνώμη μπροστά σε όλο τον κόσμο για την περίπτωση που του είχε κάνει κάτι όλα αυτά τα χρόνια, και εκπροσωπώντας και τον κόσμο του ζήτησε και εκεί που θα είναι τώρα να τους σκέφτεται όλους. Τον ασπάστηκε ιδιαιτέρως για μια τελευταία φορά και έψαλαν όλοι μαζί το Χριστός Ανέστη.

Ότι και να πούμε είναι λίγο για τον συγκεκριμένο Ιερέα. Από το 1979 χειροτονημένος, παντρεμένος με τρία παιδιά και δυο εγγόνια. Το πλήγμα για τους πιστούς του νησιού (και όχι μόνο) είναι τεράστιο. Ένας "Ουρανοπολίτης" Πνευματικός Πατέρας της Σκοπέλου έφυγε. Είναι περιττό να πούμε ότι μέχρι και ο πιο ψύχραιμος λύγισε στην συγκεκριμένη κηδεία.

Το σίγουρο είναι ότι ο Πατέρας Κωνσταντίνος Καλλιανός θα μείνει για πολλά χρόνια στην ιστορία του νησιού.

 Γιώργος Κεχριώτης

Photo Gallery