SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Στοιχεία επισκεψιμότητας νησιών Πάσχα 2024: 193% αύξηση στα πλοία για Σποράδες

Πώς καταγράφηκε η ακτοπλοϊκή κίνηση την περίοδο του Πάσχα σε σύγκριση με το 2023 2024-05-15 06:42:08
Στοιχεία επισκεψιμότητας νησιών Πάσχα 2024: 193% αύξηση στα πλοία για Σποράδες

Στους κερδισμένους των επισκεπτών και της τουριστικής κίνησης για το Πάσχα είναι οι Σποράδες που κατέγραψα αύξηση στα πλοία κατά 193% σε σχέση με την περσινή περίοδο.

Τα στοιχεία προκύπτουν από τα στοιχεία επιβατικής κίνησης πλοίων για κρατήσεις μέσω του Ferryhopper,  και δείχνουν πως διαμορφώνονται οι  τάσεις σε σχέση με τις επιλογές των Ελλήνων και Ευρωπαίων ταξιδιωτών στα νησιά της Ελλάδας για την περίοδο του Πάσχα 2024.

 

Στοιχεία επιβατικής κίνησης για το ελληνικό κοινό

Τα 10 πιο δημοφιλή νησιά για το ελληνικό κοινό την περίοδο του Πάσχα 2024 ήταν τα εξής: 1. Αίγινα, 2. Κέρκυρα, 3. Πάρος, 4. Τήνος, 5. Σύρος, 6. Μύκονος, 7. Τζια, 8. Άνδρος, 9. Κρήτη, 10. Νάξος.

Παράλληλα, παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση όχι μόνο σε περιοχές δημοφιλείς παραδοσιακά εντός και εκτός σεζόν, αλλά και σε συμπλέγματα όπως οι Σποράδες που είχαν σχεδόν διπλάσια κίνηση φέτος. Για την ακρίβεια, οι παρακάτω νησιωτικές περιοχές σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση δημοφιλίας σε σχέση με το Πάσχα του 2023: 1. Σποράδες +193%, 2. Κυκλάδες +107%, 3. Δωδεκάνησα +96%, 4. Βόρειο Αιγαίο +95%.

Πιο συγκεκριμένα, οι Έλληνες ταξιδιώτες έδειξαν να προτιμούν νησιά όπως η Πάρος, η Μύκονος, η Τζια και η Τήνος που κατέγραψαν φέτος διπλάσια νούμερα σε εισιτήρια πλοίων σε σχέση με την εορταστική περίοδο του 2023. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Σαντορίνη δεν είναι στο τοπ 10 των επιλογών των Ελλήνων, παρατηρείται μια τάση αποκέντρωσης και επιλογής νέων εναλλακτικών προορισμών.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης πως η ημέρα με την υψηλότερη κίνηση ήταν η αργία της Τρίτης 7/5 όταν επέστρεψαν οι ταξιδιώτες από τα νησιά, που δείχνει πως οι περισσότεροι δεν έμειναν για πολλές μέρες στον προορισμό που επισκέφθηκαν.

Όσο για τις προτιμήσεις μετακίνησης των Ελλήνων, 15% ταξίδεψαν με το όχημά τους στα νησιά το Πάσχα, ενώ 2% ταξίδεψαν με το κατοικίδιό τους κλείνοντας pet ticket στο Ferryhopper.

*Για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2024, τα νησιά με τη μεγαλύτερη τάση δημοφιλίας στο ελληνικό κοινό φαίνονται να είναι τα εξής: 1. Κύθνος, 2. Τήνος, 3. Πάρος, 4. Σύρος, 5. Σέριφος.

 

Στοιχεία επιβατικής κίνησης για το ευρωπαϊκό κοινό

Όσο για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες, το τοπ 5 των νησιών για το Πάσχα 2024 διαμορφώθηκε ως εξής: 1. Μύκονος, 2. Αίγινα, 3. Πάρος, 4. Ύδρα, 5. Σαντορίνη με το Αγκίστρι, τη Σίφνο, τη Νάξο και την Κρήτη να σημειώνουν τη μεγαλύτερη αύξηση δημοφιλίας σε σχέση με το 2023.

Σχετικά με το Ferryhopper: Το Ferryhopper είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα ακτοπλοϊκών στην Ελλάδα με παρουσία σε 26 χώρες στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική. Μετρώντας περισσότερα από 2 εκατομμύρια downloads παγκοσμίως και σκορ αξιολογήσεων  4.5/5 με πάνω από 15.000 κριτικές, είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή αναζήτησης και κράτησης ακτοπλοϊκών στον κόσμο.

 

Πηγή:magnesianews.gr