[video&εικόνες] 37η Philoxenia : Θεσσαλονίκη – Σκιάθος διμερής συνεργασία σε στεριά και θάλασσα

Το εκθεσιακό περίπτερο του δήμου Θεσσαλονίκης εγκαινίασε χθες βράδυ η πρόεδρος του Ελληνικού Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου τονίζοντας πως «κάθε χρόνο και ειδικά φέτος υπάρχει μια αναβάθμιση και ένας αέρας πολύ δυναμικός, καινούριων και καινοτόμων ιδεών. Σύντομα ελπίζουμε να ολοκληρωθούν οι εργασίες της Νέας Έκθεσης, που θα δώσει μια υπεραξία σε όλο αυτό που λέγεται εκθεσιακός τουρισμός και σε όλο αυτό που λέγεται Θεσσαλονίκη, αλλά και Ελλάδα. Γιατί εδώ αυτές τις μέρες γιορτάζει ο ελληνικός τουρισμός».

H πρόεδρος του Ελληνικού Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου

Η Θεσσαλονίκη, πρόσθεσε η κυρία Γκερέκου, «επανατοποθετείται δυναμικά στον διεθνή χάρτη, ως έναν από τους πιο σημαντικούς «city break» προορισμούς, και όχι μόνο. Γιατί τέτοιου είδους προορισμός μπορεί να γίνει η πόλη για πολλές περισσότερες ημέρες και μάλιστα να ανοιχτεί και σε ευρύτερες περιοχές και να δημιουργήσει μια πολυήμερη διάθεση του επισκέπτη για την περιοχή. Αυτό το πολιτισμικό, το κοσμοπολίτικο σταυροδρόμι, ξεδιπλώνει όλες του τις δυνατότητες. Η Θεσσαλονίκη είναι μέλος του δικτύου δημιουργικών πόλεων γαστρονομίας της Unesco, σταυροδρόμι για την κρουαζιέρα, που μάλιστα ήταν το πρώτο λιμάνι που βραβεύτηκε από τον Οργανισμό Πράσινης Ανάπτυξης Λιμένων, όπως επίσης και το πρώτο ελληνικό Hub κινηματογράφου».

H πρόεδρος του Ελληνικού Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου

«Με τα τρία Σ που ποτέ δεν θα κουραστώ να λέω, η Θεσσαλονίκη θα πάει μπροστά: Συνεργασία, Συντονισμός και Συνέπεια σε αυτό που αποφασίζουμε. Όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις που θα κατοχυρώνουν το όραμα μας» κατέληξε η κα. Άντζελα Γκερέκου.

Ο μήνας της Θεσσαλονίκης

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας τόνισε πώς όλες αυτές οι εκθέσεις έχουν να πιστοποιήσουν την εξαιρετική θέση στην οποία βρίσκεται η Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα ο κ. Ζέρβας είπε: «Και ο Νοέμβριος είναι ο μήνας της  Θεσσαλονίκης.  Άλλη μια εξαιρετικά επιτυχημένη έκθεση και στο κομμάτι της φιλοξενίας, τουρισμού, των ξενοδοχείων αλλά και στο κομμάτι του Real Estate. Όλες αυτές οι εκθέσεις έχουν να πιστοποιήσουν την εξαιρετική θέση στην οποία βρίσκεται η Θεσσαλονίκη και μαζί με συνεργάτες από όλη την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο εξετάζουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν για να πάμε ακόμη καλύτερα. Ωστόσο η επιτυχία στην κατασκευή, τη λειτουργία των ξενοδοχείων, στην κρουαζιέρα, στον τουρισμό, στην προβολή, στα Airbnb δείχνουν ότι η δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια αποδίδει καρπούς».

Η πρωτοβουλία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Σποράδων για το καλοκαίρι του 2023

Επίσης ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε και στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της πόλης τις Σποράδες. «Με τον δήμαρχο Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμα ξεκινήσαμε την κοινή προσπάθεια πριν από 2 χρόνια για την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Θεσσαλονίκης και Βόρειων Σποράδων, δηλαδή Σκιάθου, Αλόννησου και Σκόπελου. Από κοινού, πριν από λίγες ώρες, στείλαμε μια επιστολή στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη έτσι ώστε και του χρόνου να έχουμε αυτή την σύνδεση που έχει φέρει τόσα καλά αποτελέσματα και για τα νησιά των Σποράδων αλλά και για τη Θεσσαλονίκη. Εξαιτίας αυτής της σύνδεσης υπάρχει και ένα σημαντικό όφελος στην πόλη μας», κατέληξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Εξαιρετική χρονιά

Στη συνέχεια, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Μαρία Καραγιάννη επισήμανε: «Εδώ χτυπάει η καρδιά του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη. Φορείς, θεσμικοί και επαγγελματίες συναντιούνται και ανταλλάσσουν απόψεις. Το 2022 ήταν μια εξαιρετική χρονιά, πάμε δυναμικά να σχεδιάσουμε το 2023.Οι προκλήσεις είναι μεγάλες με την οικονομική κρίση αλλά και τον πόλεμο».

H αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Μαρία Καραγιάννη
O υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης
Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου

Στα εγκαίνια του εκθεσιακού περιπτέρου του δήμου Θεσσαλονίκης παραβρέθηκε και ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης. «Η Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη αλλάζει και αυτό δεν γίνεται τυχαία. Υπάρχουν συγκεκριμένες δράσεις από την πλευρά της διοίκησης του δήμου που με άοκνες προσπάθειες καταφέρνουν να δείξουν τα μοναδικά, ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της πόλης. Δεν είναι μόνο το «openness», το φυσικό περιβάλλον, η καλή εστίαση, η γαστρονομία, αλλά κυρίως είναι η δυνατότητα να προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες στην Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή», επισήμανε ο κ. Καλαφάτης.