SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Νίκος Παππάς: ΣΙΝΕ-ΆΝΘΡΩΠΟΙ 38 δοκίμια για τον Κινηματογράφο

2024-04-25 08:11:15
Νίκος Παππάς: ΣΙΝΕ-ΆΝΘΡΩΠΟΙ 38 δοκίμια για τον Κινηματογράφο

Κυκλοφόρησε το έκτο βιβλίο του Βολιώτη συγγραφέα Νίκου Παππά, δημιουργού της ομάδας Σινεφίλ, με 220.000 μέλη. Οι Σινέ-Άνθρωποι είναι ένα βιβλίο που μέσα από κινηματογραφικούς χαρακτήρες αναδεικνύει ζητήματα αλήθειας και ηθικής. Οι αναλύσεις του στοχεύουν να
παροτρύνουν τον αναγνώστη να συνδιαλεχθεί με ιδέες που συναντά καθημερινά. Επίσης, στις σελίδες του μπορεί να ταξιδέψει κάθε έφηβος που αναζητεί να προβληματιστεί ποικιλοτρόπως από τον προσιτό κόσμο που προσφέρει ο κινηματογράφος.
Για κάθε χαρακτήρα προβάλλεται ένας τρόπος ζωής που μοιάζει με τον δικό μας. Παρουσιάζονται πολιτισμοί, κοινωνίες, οικογένειες, φιλίες, προσωπικοί στόχοι, οι έννοιες της μετάδοσης ενός οράματος, της σχέσης δασκάλου - μαθητή, και της υπέρβασης δυσκολιών.
Μέσα από 38 γνωστές και άγνωστες ταινίες, που καλύπτουν μικρό αλλά σημαντικό μέρος της παγκόσμιας κινηματογραφικής κληρονομιάς και φτάνουν χρονολογικά μέχρι το 2023, οι βαθείς γνώστες θα χαρούν βλέποντας να παρελαύνουν πολλές από τις αγαπημένες τους. Οι νέοι σινεφίλ θα αποκτήσουν έναν χρήσιμο οδηγό βαθύτερων γνώσεων που θα τους βοηθήσει να γνωρίσουν από κλασικά αριστουργήματα μέχρι ταινίες που δεν τα κατάφεραν, αλλά έχουν πολλά να προσφέρουν. Το καλό σινεμά βρίσκεται παντού. Το βιβλίο επιχειρεί τα μέγιστα στην ανάπτυξη μεθοδολογίας ανακάλυψής του.

Βιογραφικά Στοιχεία

Αυτό που ξεκίνησε ως εμμονική συλλογή 1300 ταινιών μέχρι να τελειώσει το λύκειο, ο Νίκος Παππάς το μετέτρεψε σε σχετικές με το αντικείμενο σπουδές στην Αγγλία μέχρι το 2002.

Επιστρέφοντας εργάστηκε σε τηλεοπτικές παραγωγές και ντοκιμαντέρ, μέχρι τον επαναπατρισμό του στο Βόλο και την απόφασή του να ασχοληθεί με τη διδασκαλία αγγλικών. Από το 2014 διατηρεί το δικό του φροντιστήριο στο κέντρο της πόλης. Τον Μάιο του 2012 δημιούργησε την ομάδα Σινεφίλ στο Facebook που πλέον αριθμεί 220.000 μέλη και συντελεί σε μεγάλο μέρος της ελληνόφωνης κινηματογραφικής συζήτησης. Διαμέσου της ομάδας ενημερωνόμαστε άρτια για το παγκόσμιο και εγχώριο κινηματογραφικό γίγνεσθαι, τους θεμέλιους λίθους της ιστορίας του σινεμά, κι αυτό πραγματοποιείται λόγω της αξιοσημείωτης ποικιλίας Ελλήνων ανά τον κόσμο που συνεισφέρουν με αγάπη.
Το βιβλίο διατίθεται προς πώληση από τον εκδοτικό οίκο, καθώς και από τα βιβλιοπωλεία Χάρτα, Πένα και Πλαστελίνη, που βρίσκονται στο Βόλο.