SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

(εικόνες&video) Διαδραστική μουσική παράσταση των μαθητών του Γυμνασίου Σκιάθου με την Εθνική Λυρική Σκηνή

2024-04-25 22:14:24
(εικόνες&video) Διαδραστική μουσική παράσταση των μαθητών του Γυμνασίου Σκιάθου με την Εθνική Λυρική Σκηνή

Επιμέλεια : Νίκος Τζούμας - Φωτογραφίες : Βασιλεία Παρίσση

Mια μοναδική εμπειρία που αποτυπώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Απριλίου στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο στο Μπούρτζι έζησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Σκιάθου

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής επέστρεψαν και έκαναν ένα ακόμα μικρό "θαύμα" αφού σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα ενός μήνα υλοποίησαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα εργαστηρίων, με μια ταχύρρυθμη γνωριμία των παιδιών με τη διαδικασία της προετοιμασίας μίας παράστασης μουσικού θεάτρου μέσα από την ουσιαστική συνεργασία τους με επαγγελματίες του χώρου της μουσικής καθώς και την ενεργή συμμετοχή τους σε πρόβες της παράστασης.

Κατά τη διάρκεια της δημιουργικής διαδρομής, τα παιδιά συνεργάστηκαν, συνδημιούργησαν, τραγούδησαν, έπαιξαν, ενώ συγχρόνως έμαθαν να αλληλοεπιδρούν με το κοινό.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Απριλίου στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Σκιάθου στο Μπούρτζι σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Σκιάθου με την δημιουργία και την παρουσίαση μίας διαδραστικής μουσικής παράστασης, η οποία περιελάμβανε τραγούδια παραδοσιακής και μοντέρνας ελληνικής μουσικής και σωματικά κρουστά.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ (ΚΛΙΚ)

Η θεματολογία των τραγουδιών που ακούστηκαν στην παράσταση, έχοντας προηγουμένως αποτελέσει το αντικείμενο εργασίας του προγράμματος, περιστράφηκε γύρω από θέματα όπως η αγάπη, οι στόχοι, τα όνειρα και η ομορφιά των νεανικών αναζητήσεων. 

Στο πρόγραμμμα συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες και των τριών τάξεων του Γυμνασίου Σκιάθου ενώ ο Σχεδιασμός και η υλοποίηση έγινε από τον  Αντώνη Βασιλειάδη (καθηγητή ευρωπαϊκών κρουστών, συνθέτη, μουσικό παραγωγό, ερμηνευτή), Γιώργο Κασαβέτη (συνθέτη-κρουστός), Ειρήνη Τζαμτζή (ερμηνεύτρια). Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση ήταν του Αντώνη Βασιλειάδη (τραγούδια, στίχοι) και του Γιώργου Κασαβέτη (ορχηστρικά)

 

Photo Gallery