SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Παράσταση της Δημοτικής Σχολής Χορού: "Signs of the times”

2024-04-22 16:54:40
Παράσταση της Δημοτικής Σχολής Χορού:

“Signs of the times”

Παράσταση της Δημοτικής Σχολής Χορού στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας χορού

Η Δημοτική σχολή χορού,τμήμα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Μουσείων Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού, θα παρουσιάσει την παράσταση σύγχρονου χορού “Signs of the times” το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στις 20.30στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας

Σε μια εποχή ταραγμένη,  οι καθηγήτριες -χορογράφοι Αλίκη Κασσάνδρα και Άννα Μεγαλοοικονόμου δέχτηκαν την πρόκληση –πρόσκληση της καλλιτεχνικής διευθύντριας της σχολής Άντζελας Καλαντζή να διαχειριστούν χορογραφικά, δύσκολα θέματα της καθημερινότητας μέσα από το σκεπτικό  ότι οι παιδαγωγοί-καλλιτέχνες οφείλουν να  μην  τα προσπερνάνε.

Χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτει ο σύγχρονος χορός, μια  και η γραμμή της σχολής είναι πάντα θεατροχορευτική είτε αφορά στον κλασσικό είτε στον σύγχρονο χορό, ξεπερνούν χωρίς να αναιρούν την απλοϊκή προσέγγιση ότι ο χορός είναι μόνο διασκέδαση και προσθέτουν την διάσταση της ευαισθητοποίησης, της διαπαιδαγώγησης, της επικοινωνίας της έκφρασης, ζητούμενα σε όλες τις μορφές τέχνης.

Ο λόγος, η κίνηση, η θεατρική δράση, η μουσική έχουν χρησιμοποιηθεί από τις χορογράφους με προσοχή και ανάλογα με την ηλικία των μαθητών καθώς  διαχειρίζονται τα δύσκολα θέματα της αποδοχής της διαφορετικότητας, την παιδική εκμετάλλευση, τον σχολικό εκφοβισμό, την αλόγιστη χρήση της τεχνολογίας , την αποξένωση, τις δολοφονίες των γυναικών. Σε όλες τις χορογραφίες όμως υπάρχει το μήνυμα ότι μπορούμε όλα αυτά να τα αλλάξουμε σπάζοντας τη σιωπή και ότι όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κόσμο αποδοχής, αγάπης και σεβασμού.

Το concept ,την καλλιτεχνική και φωτιστική επιμέλεια της παράστασης   έχει η Άντζελα Καλαντζή. Τις χορογραφίες, τα κείμενα και την μουσική επιμέλεια ανέλαβαν οι Αλίκη Κασσάνδρα και Άννα Μεγαλοοικονόμου.

Συμμετέχουν μαθητές των τμημάτων του σύγχρονου χορού και creative dance.

Η είσοδος για το κοινό, είναι ελεύθερη.