SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

(εικόνες&video) Επίσκεψη του Νίκου Μπουντούρη στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου

Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής εβδομάδας στα σχολεία 2024-04-22 22:03:13

Φωτογραφίες - Βίντεο : Δαβίδ Μουστακης | Ρεπορτάζ : Νίκος Τζούμας

 

 

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 στο πλαίσιο της Ολυμπιακής εβδομάδας στα σχολεία, οι καθηγητές και οι μαθητές/τριες του 6ου Γυμνασίου Βόλου είχαν την τιμή να φιλοξενήσουν τον πρώην διεθνή Βολιώτη μπασκετμπολίστα, Νίκο Μπουντούρη, κατόπιν πρόσκλησης της Διευθύντριας του σχολείου. Η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα Σχολεία έχει βασικό σκοπό να εμπνεύσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους/τις μαθητές/τριες στη διαμόρφωση συμπεριφορών και δεξιοτήτων, οι οποίες εκπορεύονται από το πνεύμα του Ολυμπισμού.

Σκοπός της επίσκεψής του πρώην καλαθοσφαιριστή και νυν προπονητή ήταν να μιλήσει στους μαθητές/τριες του σχολείου για θέματα που αφορούν στο μπάσκετ αλλά και για θέματα σχετικά με την βία στα γήπεδα και στην κοινωνία μας . Με τον ήπιο και χειμαρρώδη λόγο του μάγεψε τα παιδιά μιλώντας για τις εμπειρίες του μέσα από τον αθλητισμό και έδωσε χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζουν καταστάσεις βίας μέσα και έξω από τα γήπεδα.

Πολλά παιδιά που δεν τον γνώριζαν, ενημερώθηκαν από τους καθηγητές τους μέσα από βιντεάκια που προβλήθηκαν πριν την άφιξή του για τη ζωή και το πλούσιο έργο του ως αθλητή και προπονητή. Μετά την ομιλία του απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών, έδωσε αυτόγραφα και έβγαλε φωτογραφίες μαζί τους. Επιστρατεύοντας τις καλλιτεχνικές τάσεις του μαθητή Μάνου Μπακλατζή δημιούργησε 3 αφίσες με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες .

Η 1η από την εποχή των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων 1896, η 2η με θέμα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004 κ η3η από τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Photo Gallery