Κανονικά προχωρούν οι εργασίες των ηλεκτρικών διασυνδέσεων που υλοποιεί ο ΑΔΜΗΕ στο Αιγαίο, με την Σκιάθο να αποτελεί το νέο σημείο αναφοράς σε αυτό το τεράστιο έργο.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του Διαχειριστή στο Linkedin,  το υποβρύχιο καλώδιο 150kV που ενώνει τη Σκιάθο με το Μαντούδι Ευβοίας έχει κατασκευαστεί από την Hellenic Cables και εγκατασταθεί με επιτυχία από την Asso.subsea Limited.

Το project της διασύνδεσης περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την εγκατάσταση περίπου 30 χιλιομέτρων υποβρύχιου καλωδίου σε βάθος περίπου 200 μέτρων.

Το έργο ξεκίνησε να υλοποιείται τον Δεκέμβριο του 2019 και πρόκειται να ολοκληρωθεί στα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2022 με την ηλέκτριση του νέου υποσταθμού που κατασκευάζεται στη Σκιάθο και την ένταξη της συνολικής πια διασύνδεσης στο ελληνικό σύστημα των 150 kV.

Να σημειώσουμε επίσης, όπως αναφέρει ο ΑΔΜΗΕ, ότι έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία οι ηλεκτρικές δοκιμές στο υποβρύχιο καλώδιο υψηλής τάσης των 150 kV.

Με την ολοκλήρωση της διασύνδεσης, οι Σποράδες θα έχουν εξασφαλίσει σταθερή και πράσινη ηλεκτροδότηση, ακόμη και στους θερινούς μήνες αιχμής.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το σχετικό βίντεο του ΑΔΜΗΕ.