Επίσκεψη στην Αλόννησο πραγματοποίησε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές  καταστροφές, κ.  Χρήστος Τριαντόπουλος.

Ο υφυπουργός μίλησε σε ανοιχτή συζήτηση με φορείς και πολίτες του νησιού. Ο κ.  Τριαντόπουλος άκουσε  τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Αλόννησου,  κατέγραψε θέματα, όπως είπε, που μπορεί να προχωρήσει. Θέματα όπως, την αναβάθμιση  του περιφερειακού ιατρείου σε κέντρο  υγείας και την χρηματοδότηση  του δρόμου στο Γέρακα, ενώ  ζήτησε  από τους προέδρους των φορέων να του καταθέσουν γραπτά τα προβλήματα που μπορούν να επιλυθούν, όπως η παράταση ωραρίου κατά μία ώρα για τους ψαράδες εντός του θαλάσσιου πάρκου.

Υπήρξε μία μεγάλη συζήτηση και σφαιρική ενημέρωση σχεδόν για όλα τα προβλήματα του νησιού.  Ο υφυπουργός από την  πλευρά του ανακοίνωσε την επιδότηση της ακτοπλοϊκής  γραμμής της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες και το Μαντούδι  για ένα ακόμη χρόνο και την επιμήκυνση  του χρόνου  σύνδεσης.

Ακόμη, ανακοίνωσε  την  νέα γραμμή σύνδεσης των Σποράδων  με την Βόρεια  Εύβοια.

Να πούμε  εδώ  ότι η παρουσία του κόσμου  ήταν μεγάλη, ενώ το  παρόν  έδωσαν  οι αντιδήμαρχοι  Δ. Σκιάνης, Χ. Φλωρούς, Θ. Μαλαματένιας, Μ. Καλογιάννης,η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μαρία Αγάλλου, ο αρχηγός του συνδυασμού της αντιπολίτευση Π. Αναγνώστου καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων.

 

Ο  υφυπουργός  σήμερα  θα επισκεπτόταν  τις υπηρεσίες του  νησιού  και το  Δημαρχείο  λόγο όμως του τραγικού  συμβάντος στα Τέμπη  ο κύριος  Τριαντόπουλος  έφυγε  εσπευσμένα  χθες το βράδυ  με ιδιωτικό σκάφος.
Κυριάκος Ευσταθίου