Το γαμήλιο τραπέζι είναι από τα πιο απαιτητικά ζητήματα που πρέπει να οργανώσετε σε ένα γάμο ειδικά αν έχετε σκοπό να έχετε πολλούς καλεσμένους αλλά ταυτόχρονα η δεύτερη καλύτερη εμπειρία στον γάμο μετά το μυστήριο.

Είναι το μέρος όπου θα γιορτάσετε την χαρά σας με το άλλο σας μισό και τους αγαπημένους σας και θα ζήσετε μια αξέχαστη μέρα. Έτσι είναι πολύ σημαντικό να το οργανώσετε σωστά ούτως ώστε να πάνε όλα τέλεια την ημέρα του γάμου σας. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε αυτή την ημέρα χωρίς να δυσκολευτείτε αλλά και χωρίς να ξεχάσετε τίποτα.

Φτιάξτε την λίστα των καλεσμένων του γάμου σας και του γαμήλιου τραπεζιού.

Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που επιλέγουν να μην ξοδέψουν πολλά χρήματα για το γαμήλιο τραπέζι, οπότε διαχωρίζουν τους καλεσμένους τους σε αυτούς που θα ακολουθήσουν και στο τραπέζι και σε αυτούς που θα παραβρεθούν μόνο στον γάμο. Ωστόσο δεν αποτελεί την καλύτερη επιλογή καθώς οι καλεσμένοι που δεν ακολουθούν στο τραπέζι συνήθως μένουν παραπονεμένοι.

Η καλύτερη λύση όταν δεν μπορείτε να καλέσετε πολλούς στο τραπέζι είναι να σκεφτείτε ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας, που θα είναι παρόντες στο μυστήριο του γάμου σας αλλά και στο τραπέζι και να καλέσετε εκείνους.  Δεν χρειάζεται να προσκαλέσετε τους πάντες για αυτήν την εξαιρετική μέρα, αντίθετα επιλέξτε τους σημαντικούς γιατί κάθε καλεσμένος είναι ακριβός !

Πώς να οργανωθείτε : κάντε μια λίστα με τα πιο σημαντικά άτομα που θέλετε να καλέσετε, αν φυσικά δεν τίθεται θέμα χρημάτων μπορείτε να μεγαλώσετε την λίστα όσο επιθυμείτε. Έπειτα αφού έχετε βρει την εκκλησία, ακολουθεί το κτήμα που θα κάνετε το γαμήλιο τραπέζι, η επιλογή του φαγητού και των ποτών, ο φωτογράφος και ο στολισμός.

Όσον αφορά την μουσική θα πρέπει να σκεφτείτε αν θα έχετε Dj ή όχι, στην περίπτωση που επιλέξετε να έχετε Dj τα πράγματα είναι πιο απλά διότι απλά θα τον ενημερώσετε τι μουσική θέλετε να έχετε. Αν πάλι επιλέξετε να μην έχετε θα πρέπει να επιλέξετε μαζί με το άλλο σας μισό τα τραγούδια και να φτιάξετε μια λίστα.

Μην παραλείψετε  να βάλετε στην είσοδο του χώρου που θα υποδεχτεί τους καλεσμένους σας σημειωματαρια όπου οι αγαπημένοι σας θα γράφουν τις ευχές τους. Είναι ένα πολύ ωραίο ενθύμιο αυτής της σημαντικής μέρας που σίγουρα θα ξεφυλλίζετε μετά από χρόνια. Είναι εξίσου σημαντικό με το βίντεο και τις φωτογραφίες του γάμου.