Στις 21 Mαΐου 2022 και κατά τη διάρκεια μιας τριήμερης εκπαιδευτικής επίσκεψης των μαθητών του ομίλου δημοσιογραφίας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Σκιάθου κα Ματούλια Παπαδούλια, κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις ανερχόμενων δημοσιογράφων.

Εν παρουσία των εκπαιδευτικών Κανταράκη Σοφία, Λουφοπούλου Εβελίνα και Χατζημάρκου Βασίλειου, καθώς και των δημοσιογράφων του skiathoslife Νίκου Τζούμα, Αλεξάνδρα Μπαναΐ και Κλεοπάτρας Φωτοπούλου, τα παιδιά εξέφρασαν μερικές ερωτήσεις.

Πριν από αυτό, μέσω skype, η κα Σάγια  Τσαουσίδου πρόεδρος των Ευρωπαίων Δημοσιογράφων έκανε λόγο περί προβλημάτων που απασχολούν τους δημοσιογράφους, έδωσε στους μαθητές μερικές συμβουλές, και έπειτα η πρόσοχη στράφηκε στη πρόεδρο.

-Ποια είναι η δουλειά σας ως πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου;

– η δουλειά μου είναι να συντονίζω τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου στο νησί, να εκτελώ δράσεις και με το δήμο με τον οποίο σεπίσης συνεργάζομαι στενά, και συνήθως καλούμαι να πάρω αποφάσεις, κάποιες φορές δύσκολες.

– ως γυναίκα, σας υποτιμούν για την αρμοδιότητα σας;

– πιστεύω πως όχι, αντιθέτως, με σέβονται. Δεν νομίζω ότι αυτοί που δε με ψήφισαν είχαν στο μυαλό τους το κριτήριο ότι είμαι γυναίκα.

-Έχετε συναντήσει δυσκολίες αυτά τα χρόνια στο χώρο εργασίας σας;

– Ναι, καθημερινά σχεδόν, αλλά με υπομονή και επιμονή, πάντα τα βγάζεις πέρα , όχι μόνο στη δουλειά αλλά και γενικότερα στη ζωή.

Στη συνέχεια, οι μαθητές έλαβαν πιστοποίηση για τη παρακολούθηση αυτού του σεμιναρίου. Την βράβευση την έκανε η ίδια η πρόεδρος.

Πρόδρομος – Ραφαήλ Νατσικόπουλος

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου κα Ματούλα Παπαδούλια (αρ) με την Δημοσιογράφο και υπ. του Εμπορικού Τμήματος του SL Αλεξάνδρα Μπανάϊ