Δράση ενημέρωσης με θέμα “Το σώμα μου, μου ανήκει” στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου

Πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα “Το σώμα μου, μου ανήκει”, από την Μουτζούρη Αναστασία-Ψυχολόγο και Ντούσκου Εύη-Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σκιάθου, μετά από πρόσκληση των εκπαιδευτικών κυρίας Καπνιά Βανέσσας και της κυρίας Άννη Μαρίας-Ελένης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου.
Η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα “Το σώμα μου, μου ανήκει”, πραγματοποιήθηκε στις 12/05/2023 στα τμήματα της ΣΤ’ τάξης του σχολείου. Η Ψυχολόγος και η Κοινωνική λειτουργός της δομής πραγματοποίησαν ενημέρωση στους μαθητές/τριές των τμημάτων για θέματα που αφορούσαν ζητήματα αυτοδιάθεσης του σώματος, έγινε συζήτηση για το τι σημαίνει προσωπικός – ιδιωτικός χώρος, πως να τον προστατεύουν και να τον σέβονται, αλλά και πως να βάζουν όρια στους άλλους, παρουσιάστηκαν κάποιες περιπτώσεις – παραδείγματα αγγιγμάτων που δηλώνουν παραβίαση ιδιωτικότητας αλλά και τρόπους που μπορούμε να προστατεύσουμε το σώμα μας. Τέλος, τονίστηκε το δικαίωμα τους να αρνούνται οποιοδήποτε άγγιγμα δεν επιθυμούν, από όποιο πρόσωπο κι αν προέρχεται. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, ήρθαν σε επαφή με την έννοια της συναίνεσης και ήταν σε θέση μέσα από καθημερινά παραδείγματα και προσωπικές τους εμπειρίες, να αντιληφθούν τα είδη των αγγιγμάτων.
Ευχαριστούμε το εκπαιδευτικό προσωπικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου για το κάλεσμα και τη συνεργασία!
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σκιάθου.
Το “Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σκιάθου” , υλοποιείται από τον Δήμο Σκιάθου στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2.α ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020 .