Προαύλιος χώρος - Γυμνάσιο Λύκειο Σκιάθου [ skiathoslife.gr ]

Παράπονα από γονείς μαθητών που απευθύνθηκαν στα τοπικά φαρμακεία της περιοχής, ότι δεν διαθέτουν self test, δέχτηκε χθες αργά το απόγευμα το Skiathoslife μέσα από σχόλια σε σχετική ανάρτηση που αφορούσε τον επαναληπτικό έλεγχο που έπρεπε να υποβληθούν οι μαθητές χθες βράδυ ή σήμερα το πρωί.

Το Skiathoslife.gr επικοινώνησε με τον Φαρμακοποιό κ. Ποθητό Ασβέστη που επιβεβαίωσε το γεγονός. Σύμφωνα με τον ίδιο ευθύνεται ο καθυστερημένος ανεφοδιασμός των φαρμακείων από τις αποθήκες φαρμάκων σε self test. Τα αποθέματα των φαρμακείων είχαν τελειώσει από χθες (Πέμπτη) το μεσημέρι όπως μας είπε.

Σε επικοινωνία που είχαμε σήμερα το πρωί με τον διευθυντή του Λυκείου κ. Τζαβαλιά Λεωνία μας ενημέρωσε πως πράγματι δεν υπήρχαν self test κάτι που του το διαβεβαίωσε και το διημερεύων φαρμακείο της περιοχής μετά από τηλεφωνήματα που δέχτηκε από γονείς μαθητών χθες το απόγευμα. Σε συνεργασία όμως με το Κέντρο Υγείας Σκίαθου και τον κ. Ριζοδήμο (όπως μας ανέφερε ο κ. Τζαβαλιάς) το πρόβλημα ξεπεράστηκε αφού οι 12 περίπου μαθητές που δεν είχαν την δυνατότητα των τεστ, υποβλήθηκαν σήμερα το πρωί σε rapid test με όλα τα αποτελέσματα να είναι αρνητικά και συνεχιστεί κανονικά η εκπαιδευτική διαδικασία.,

Νίκος Τζούμας