Η σημαιοφόρος από τις λυκειακές τάξεις Αλοννήσου στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στις πανελλαδικές

Στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Μαγνησίας βρίσκεται μαθήτρια από τη μακρινή Αλόννησο. Πρόκειται για τη Θένια Ιωσηφίδου, αριστούχο μαθήτρια των λυκειακών τάξεων του Γυμνασίου Αλοννήσου και σημαιοφόρο στο σχολείο της, η οποία έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις υπό αντίξοες συνθήκες και πέτυχε υψηλές βαθμολογίες, που της επιτρέπουν να κυνηγήσει το όνειρό της.

Η Θένια Ιωσηφίδου έδωσε πανελλαδικές ακολουθώντας το πεδίο των θετικών σπουδών. Συγκέντρωσε 19,5 στη Φυσική, 18,4 στα Μαθηματικά, 18 στη Χημεία και μόνο η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, με 15, κατέβασε τον μέσο όρο της βαθμολογίας της.

Οι υψηλές της επιδόσεις στις πανελλαδικές ήρθαν ως συνέχεια της άριστης πορείας της στις λυκειακές τάξεις Αλοννήσου. Μάλιστα ήταν η σημαιοφόρος του σχολείου της. Η ίδια περιμένει με αγωνία την ανακοίνωση των βάσεων. Οπως ανέφερε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, στόχος της είναι η εισαγωγή της στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Θεσσαλονίκης.

Για τη Θένια Ιωσηφίδου ο αγώνας ήταν ακόμη πιο δύσκολος. Δεν έζησε μόνο την καραντίνα τους τελευταίους μήνες της α’ λυκείου. Δεν έζησε μόνο την τηλεκπαίδευση στο σχολείο, για περισσότερο από το μισό της β’ λυκείου.

Ως νησιώτισσα αναγκάστηκε να κάνει αποκλειστικά διαδικτυακά φροντιστηριακά μαθήματα για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στη μεγάλη πρόκληση των πανελλαδικών εξετάσεων. Επί τρία χρόνια τα απογεύματα τα περνούσε μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή της σε φροντιστηριακά μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης από το φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης του Κωνσταντίνου Νάνου.

Η ίδια δεν έχει δει παρά μόνο μέσω της οθόνης τους καθηγητές της στο φροντιστήριο. Αλλά και οι καθηγητές της τη γνωρίζουν μόνο από φωτογραφία. Ολες οι ασκήσεις και τα τεστ γίνονταν διαδικτυακά. «Δεν τους έχω δει καν από κοντά», λέει η Θένια Ιωσηφίδου, η οποία πάντως κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία την προσπάθειά της.

«Η μόνη δυσκολία που αντιμετώπισα ήταν το γεγονός ότι ήταν κουραστικά τα μαθήματα μέσω υπολογιστή. Ιδίως στη β’ λυκείου, οπότε και το πρωί έκανα μάθημα στο σχολείο μέσω Webex και το απόγευμα, επίσης στην οθόνη για το φροντιστήριο. Δεν είχα τη δυνατότητα της άμεσης επαφής με τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο και τους συμμαθητές μου», περιγράφει η Θένια Ιωσηφίδου.

Η ανακοίνωση των βαθμολογιών τη βρήκε ανάμεσα στους υψηλόβαθμους του νομού. «Το χάρηκα. Κι εγώ και η οικογένειά μου», ανέφερε η Θένια Ιωσηφίδου, για την οποία ο καθηγητής της στο φροντιστήριο Κωνσταντίνος Νάνος μιλά με τα καλύτερα λόγια για τη συνέπεια και τη μεθοδικότητά της.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ / taxydromos.gr