Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω για την δημιουργία ενός ηλεκτρονικού ψηφίσματος που υπάρχει από 7 Ιανουαρίου 2022, στην κάτωθι πλατφόρμα:

https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/upourgeio_ugeias_5e_ugeionomike_periphereia_thessa_na_topothetethei_monimos_paidiatros_sto_k_u_skopelou/?tlTlikb

Το ψήφισμα δημιουργήθηκε με σκοπό:

α) να αναδείξουμε το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στο Κ.Υ Σκοπέλου με την έλλειψη μόνιμης παιδιάτρου και βεβαίως,

β) τη λύση του από τους αρμόδιους.

Όπως γράφουμε και στο κείμενο του ψηφίσματος, στο Κ.Υ. Σκοπέλου δεν υπάρχει παιδίατρος ο οποίος να εξετάζει καθημερινά τα εκατοντάδες παιδιά του νησιού. Η Διευθύντρια του Κ.Υ. Σκοπέλου, η οποία είναι παιδίατρος, δεν μπορεί να διαθέσει τον απαιτούμενο χρόνο στα παιδιά της Σκοπέλου, αφού εκτός του ότι έχει να ασκήσει τα διευθυντικά της καθήκοντα, πηγαινοέρχεται και στην Αλόννησο ώστε να εξετάζει τα παιδιά της γείτονας νήσου. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι πολλές φορές τα παιδιά της Σκοπέλου να εξετάζονται είτε από γενικούς, είτε από αγροτικούς ιατρούς, είτε να γίνονται πολύ συχνά διακομιδές στο νοσοκομείο του Βόλου.

Στις 9 Νοεμβρίου του 2021 είχαμε στείλει στον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και στον Διοικητή της 5ης  Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτη Σερέτη, με κοινοποίηση σε όλους τους Υπουργούς και Βουλευτές της Μαγνησίας, έγγραφο με αναφορά σε προσωπικό περιστατικό που μας συνέβη και τους ζητούσαμε να δείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό στους μόνιμους κατοίκους των νησιών και να ενισχύσουν το Κ.Υ. μας με μόνιμο ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Δυστυχώς, μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα.

Γι’ αυτό το λόγο, τις επόμενες ημέρες θα στείλουμε εκ νέου έγγραφο διαμαρτυρίας, συνοδευόμενο από  τις ηλεκτρονικές υπογραφές, και θα απαιτήσουμε τα αυτονόητα. Το δικαίωμά μας στην δημόσια υγεία και ιδιαίτερα το δικαίωμα όλων των παιδιών μας με την τοποθέτηση μόνιμης και όχι περιστασιακής παιδιάτρου.

Ταλαδιανός Α. Κωνσταντίνος

(Μόνιμος κάτοικος νήσου Σκοπέλου)