Λογότυπο του Εμπορικού & Επαγγελματικού Συλλόγου Σκιάθου
Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει η απόφαση του Υπουργού για τη λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου με τη μέθοδο «click away», εκτιμώντας ότι η συγκεκριμένη μέθοδος αγορών δεν έχει πεδίο εφαρμογής στις τοπικές επιχειρήσεις και δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις πώλησης κι εξυπηρέτησης πολλών ειδών.
Όπως σημειώνει το προεδρείο του Εμπορικού – Επαγγελματικού Συλλόγου μας, σαφώς, πρωτεύον μέλημα είναι η δημόσια υγεία, γι’ αυτό οι έμποροι έχουν τηρήσει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας υπέρ του καταναλωτή και του κοινού για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας, παρά τις οικονομικές συνέπειες που υπέστησαν. Δυστυχώς, όμως, οι μικρές επιχειρήσεις δέχονται για ακόμη μια φορά χτυπήματα αθέμιτου ανταγωνισμού, αφού όλοι οι κλάδοι δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο και δεν εμπορεύονται ίδιου είδους προϊόντα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Εμπορικός – Επαγγελματικός Σύλλογος Σκιάθου θα στείλει Επιστολή στα αρμόδια υπουργία εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του για “πρακτικές που ευνοούν το συμφέρον των λίγων και αποκλείουν μεγάλο μέρος των μικρών επιχειρήσεων από τον πενιχρό πλέον τζίρο της αγοράς”, όπως χαρακτηριστικά θα αναφέρεται στην επιστολή, ζητώντας την άρση της εμπορικής πρακτικής “click away” και την ενίσχυση της μικρής επιχείρησης με «γενναία» μέτρα στήριξης. Δεκέμβρης, ο πιο παραγωγικός κι εμπορικός μήνας του έτους έχει χαθεί.
Η κραυγή αγωνίας για το μέλλον μας είναι ηχηρή και ευελπιστούμε ότι τα δίκαια αιτήματα μας για «γενναία» μέτρα στήριξης, για χρηματοδοτήσεις μη επιστρεπτέες και ενίσχυση της ρευστότητας θα εισακουστούν. Πιστεύουμε ότι αντιλαμβάνεστε τη σοβαρότητα του θέματος και σας ζητούμε να αρθεί άμεσα η απόφαση εφαρμογής της “click away” πώλησης δίνοντας το αίσθημα ισότητας σε μια ελεύθερη αγορά, όχι ενδυνάμωσης θεσμού ολιγοπωλίου.