Μία πολύ όμορφη έκπληξη περίμενε τους μαθητές του σχολείου μας, καθώς τη Δευτέρα 10 Μαΐου που επέστρεψαν στα θρανία τους, αντίκρισαν έναν νέο χώρο βιβλιοθήκης. Η έλλειψη χώρων αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα όλα αυτά τα χρόνια για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου, καθώς ενώ χτίστηκε ένα κτίριο έχοντας προδιαγραφές λειτουργίας 6 τμημάτων, τη φετινή χρονιά υπάρχουν 10 τμήματα ενώ στο παρελθόν λειτουργούσε με 11 ή 12 τμήματα. Η αίθουσα εκδηλώσεων χωρίστηκε σε μικρότερες αίθουσες, βοηθητικοί χώροι αποτελούν αίθουσες διδασκαλίας ενώ και μέρος του διαδρόμου μετατράπηκε επίσης σε αίθουσα μαθημάτων.

Ιδιαίτερα παρήγορο και αισιόδοξο είναι όμως το γεγονός πως οι συντονισμένες ενέργειες όλα αυτά τα χρόνια από τον διευθυντή κ. Τελλίδη Παρασκευά και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τη δημοτική αρχή, την Περιφέρεια και τους βουλευτές του νομού, έχουν δρομολογήσει την επέκταση του σχολείου και την ανέγερση πρόσθετων εγκαταστάσεων.

Η σχολική βιβλιοθήκη, που θα έπρεπε να είναι ένα από τα πιο όμορφα σημεία σε κάθε σχολικό κτίριο, λόγω έλλειψης κατάλληλου χώρου είχε ¨βρει τη γωνιά της¨, στο τέλος του διαδρόμου χωρίς επαρκή χώρο ώστε να μπορούν όλα τα βιβλία να μεταφερθούν εκεί και έτσι ένα μεγάλο μέρος παρέμενε σε βιβλιοθήκες στις αίθουσες. Επίσης δεν υπήρχε η δυνατότητα να καταστεί εφικτή η τοποθέτησή τους σε κατηγορίες ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα στην οποία απευθύνονται αλλά και σύμφωνα με το περιεχόμενό τους. Ο εκπαιδευτικός Χαλιαμάλιας Φώτης πρότεινε και ανέλαβε να υλοποιήσει την ιδέα του για τη μετατροπή του χώρου σε ένα « Κάστρο της γνώσης».

Αφού συμφώνησε ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, ο Σύλλογός μας ανέλαβε με χαρά να καλύψει το κόστος όλων των εργασιών μέχρι την ολοκλήρωση αυτής της ιδέας. Η άριστη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων έφερε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, για το οποίο είμαστε όλοι περήφανοι. Ευχαριστούμε θερμά και τον ζωγράφο Κουμιώτη Στάθη που ανέλαβε αφιλοκερδώς να ζωγραφίσει το κάστρο μας, δίνοντάς του μια ακόμη πιο εντυπωσιακή μορφή.

Οι παρεμβάσεις μας θα συνεχιστούν, πάντα σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή, με τελικό σκοπό να κάνουμε ακόμη πιο όμορφη τη σχολική ζωή των παιδιών μας και το έργο των εκπαιδευτικών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου