Στα πλαίσια των γενικών απαγορεύσεων που ισχύουν ανά την επικράτεια λόγω Covid-19, υπάρχουν απαγορεύσεις σχετικές με την λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, συναθροίσεις κοινού κτλ., όπου εν προκειμένω απαγορεύεται η είσοδος και χρήση του γηπέδου ποδοσφαίρου, μπάσκετ κτλ.
Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκε παραβίαση της περίφραξης στο Γήπεδο ποδοσφαίρου στη Μηλιά με αποτέλεσμα να υφίσταται προσέλευση κόσμου σε ένα χώρο που πρέπει να είναι κλειστός, και να χρησιμοποιείται παράνομα ως παιδότοπος, από γονείς και μικρά παιδιά.,
Δυστυχώς παρατηρήθηκαν φαινόμενα κατά τα οποία μικρά παιδιά, παρουσία των γονέων τους συνέχιζαν να χαλάνε τον τάπητα του στίβου και να πετάνε κομματάκια μέσα στο χλοοτάπητα. Να καταστρέψουν σχεδόν ολοκληρωτικά τα δίχτυα. Να πετάνε πέτρες κάθε μεγέθους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Να παίζουν με τον χλοοτάπητα, που ήδη έχει ξεκινήσει να χαλάει σε μια γωνία. Να βάζουν ποδηλατάκια, πατίνια, κατοικίδια κτλ, τα οποία σαφώς και δεν επιτρέπονται από τον κανονισμό λειτουργίας και την νομοθεσία.
Συνεργεία του Δήμου θα αποκαταστήσουν άμεσα τις ζημιές στην περίφραξη, θα γίνει επισκευή του ταρτάν, και ακόμη ενημερώθηκε εγγράφως ο αστυνομικός σταθμός Αλοννήσου για την καλύτερη επιτήρηση του χώρου.
Στο επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι περιπολίες από τον ΑΣ Αλοννήσου και τον Δήμο Αλοννήσου και θα τηρηθούν απαρέγκλιτα οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.
Κατανοούμε ότι πρέπει να υπάρχει ένας χώρος που θα μπορούν άτομα κάθε ηλικίας να αθλούνται και να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις, αλλά πρέπει να σεβαστούμε τις εντολές των ειδικών, αλλά και να προστατέψουμε την περιουσία του Δήμου.