SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Σε κλίμα κατάνυξης ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Σκοπέλου

2024-04-19 22:12:26
Σε κλίμα κατάνυξης ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Σκοπέλου

Την Παρασκευή 19 Απριλίου έγινε η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου καθώς συμπληρώθηκαν και οι τελευταίοι Χαιρετισμοί προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ο Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης στην Σκόπελο γιορτάζει την αμέσως επόμενη μέρα του Ακαθίστου Ύμνου, οπότε μαζί με την Ακολουθία υπήρχε και Πανηγυρικός Εσπερινός, με την Λιιτανεία της εικόνας να γίνεται εντός του ναού λόγω των ακραιών καιρικών φαινομένων, οι πιστοί παρόλο την δυσκολία του καιρού ήταν αρκετοί ενώ στην Ακολουθία παρευρέθηκε και ο Λιμενάρχης Σκοπέλου Γιώργος Γκάρας. Μέσα σε ένα μεγάλο κλίμα κατάνυξης και προσευχής έψαλαν όλοι μαζί το εορτατικό τροπάριο της ημέρας "Τη υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια"

Ο ιερέας της ενορίας πατήρ Ευάγγελος Κεχριώτης, στο κήρυγμα του στο τέλος του Πανηγυρικού Εσπερινού μίλησε για την σημασία της ημέρας καθώς όπως είπε είναι μια καλή ευκαιρία να καταλάβει ο καθένας ότι η Παναγία ο Θεός και όλοι οι Άγιοι είναι πάντα δίπλα μας. "Μπορούμε να τους αντικρίσουμε και αυτό πρέπει να προσπαθούμε" συμπλήρωσε ο πάτερ και κάλεσε τους πιστούς να παρευρεθούν και αύριο στην εκκλησία που έιναι η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Ακαθίστου

 

Κείμενο & φωτογραφίες : Γιώργος Κεχριώτης

Photo Gallery