SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Συνάντηση Δήμου Σκιάθου με Κυβερνητικά Στελέχη

2024-05-02 11:52:13
Συνάντηση Δήμου Σκιάθου με Κυβερνητικά Στελέχη

Συναντήσεις με Κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Απριλίου 2024 πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, για θέματα του Δήμου.
Συγκεκριμένα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, για τα χρηματοδοτούμενα έργα του Δήμου από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και για νέα χρηματοδοτικά προγράμματα έργων, που θα ανακοινώσει το Υπουργείο.


Με την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, για την ολοκλήρωση και απόδοση του μεγαλύτερου αναστηλωτικού έργου πολιτισμού που έγινε ποτέ στην Σκιάθο, ύψους 4.000.000,00€, που αφορά στον μεσαιωνικό οικισμό «Κάστρο» και στις Ιερές Μονές Εικονίστριας και Κεχριάς, τις μελέτες των έργων είχε αναλάβει ο Δήμος, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, και υλοποίηση από το Υπουργείο Πολιτισμού. Καθώς, επίσης, και την ένταξη νέων έργων, για τα οποία έχει καταθέσει ο Δήμος μελέτες, την αποκατάσταση του ιστορικού κτηρίου «Μπούρτζι», την αποκατάσταση του φαρικού κτηριακού συνόλου στη νησίδα Ρέπι, την αναστήλωση του περίβολου της Ιεράς Μονής Κεχριάς, καθώς, και την εφαρμογή μουσειολογικής μελέτης στο μουσείο της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού.