SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Ζ. Μακρή: "Συνάντηση με Κουρέτα και Παπαδημητρίου για το Πυροσβεστικό Μέγαρο Βόλου"

2024-05-02 19:00:12

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Β. Σποράδων Άννα – Μαρία Παπαδημητρίου με θέμα την ανέγερση του Πυροσβεστικού Μεγάρου Βόλου, μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας ικανά να υλοποιήσουν την δέσμευση του Περιφερειάρχη για ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτήριο. 

Σε συνέχεια της δια ζώσης συνάντησης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στις 5 Ιανουαρίου και της τηλεδιάσκεψης στις 14 Φεβρουαρίου, η Υφυπουργός Παιδείας ενημερώθηκε εκ νέου, στις 2 Μαΐου, για την πρόοδο της δημοπράτησης του Πυροσβεστικού Μεγάρου Βόλου σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Βόλου και για την πορεία των διαδικασιών.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, η Υφυπουργός Παιδείας μετέφερε στον Περιφερειάρχη και την Αντιπεριφερειάρχη το έντονο ενδιαφέρον του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά για την εμπρόθεσμη τήρηση του χρονοδιαγραμματος, ώστε, εντός Μαΐου, να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση με το αρμόδιο υπουργείο.

Η κ. Μακρή ανέδειξε την προσφορά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Πολιτική Προστασία και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Β. Σποράδων για την στενή συνεργασία στο φλέγον θέμα της ανέγερσης του Πυροσβεστικού Μεγάρου Βόλου που ευοδώνεται με την λύση στο κτηριολογικό ζήτημα, που, εύλογα, απασχολεί τα στελέχη της υπηρεσίας.