Ο Δημήτρης Πασχάλης μου ενεχείρισε μια ιστορική φωτογραφία με τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου ‘’Δύο Αλέξανδροι’’ που τραβήχτηκε πριν από μισό περίπου αιώνα, το Πάσχα του 1973, έξω από το ξενοδοχείο Σαν Ρέμο και μετά το τέλος των εργασιών της 1ης Γενικής Συνέλευσης.

Πρόκειται για τους:
Xρ. Χειμώνα, Β. Πίτσο, Δ. Πασχάλη, Ν. Πίτσο, Παράσχο Τζούμα, Ευστάθιο Ζούχα, Μιχαήλ Γ. Μαθηνό, Γ. Αντωνίτσα, Αντ. Αλεξίου, Γ. Βερβέρη, Εμ. Πρεβεζάνο, Σπυρ. Γιαννίτση, Γ. Ζαγοριανό, Π. Αβρανίδη, Ι. Πρεβεζάνο, Γ. Υδραίο, Εμ. Χαρχαλάκη, Μιχ. Βερβέρη και Δημ. Πρεβεζάνο.
Σχεδόν όλοι οι εικονιζόμενοι διανύουν μόλις την τρίτη δεκαετία της ζωής τους, αποτελούν γνωστά και εκλεκτά μέλη της τοπικής κοινωνίας, με πλούσια δραστηριότητα στη συνέχεια στα Σκιαθίτικα δρώμενα.

Ξεκινούν το Σύλλογο με δύναμη και ορμή, παρότι το καθεστώς της Δικτατορίας τους παρακολουθεί με τις γνωστές επιφυλάξεις του για τις συλλογικές προσπάθειες. Πρώτος Πρόεδρος του Συλλόγου εκλέγεται ο Γιάννης Πρεβεζάνος και έπειτα ο Χρήστος Χειμώνας. Ήταν ο μοναδικός Σύλλογος της Σκιάθου τότε και η δράση του έδωσε διέξοδο διαφυγής απ’ τα τετριμμένα στους ντόπιους κι ιδιαίτερα στη νεολαία.

Για την ιστορία θα πούμε πως, δυστυχώς, ο ιστορικό Σύλλογος με ευθύνη όλων μας, είναι από φέτος ανενεργός επειδή, όπως γράφει στο σάιτ του, «με την Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της 5/2/2020, έληξε η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου και στις δύο επαναλαμβανόμενες Αρχαιρεσίες που προκηρύχθηκαν για τις 19/2/2020 και τις 26/2/2020, δεν υπήρξε ικανός αριθμός υποψηφίων για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου».

Ωστόσο, στη ίδια σελίδα του Συλλόγου (https://dyoalexandroi.wordpress.com) αναγράφονται επίσης και τα εξής:
«Εάν υπάρξει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στη Διοίκηση του Συλλόγου και τη συνέχιση του έργου του, παρακαλούμε επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου: [email protected] ή στο Facebook».