Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, με μια ιστορική του Απόφαση, υπερψήφισε ομόφωνα την πρόταση που έφερε ο Δημοτικός Σύμβουλος  κ.Τριάντης, για επικαιροποίηση παλαιότερης Απόφασης που ζητά  την ολοκλήρωση των υφιστάμενων μελετών του δρόμου Ψαχνά – Προκόπι – Αιδηψός,  διεκδικώντας το κορυφαίο έργο της σήραγγας  απο τον  Παγώντα μέχρι τις Άκρες για να παρακάμπτει τον ορεινό όγκο του Κανδηλίου στη θέση «Άγιος».

Είναι γνωστό ότι μέχρι το 2003 είχαν ολοκληρωθεί οι τεχνικές προμελέτες του δρόμου, μαζί με τις συνοδευτικές Γεωλογικές, Περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, κλπ.

Τότε το Δ.Σ. είχε διεκδικήσει μεταξύ των σύγχρονων εναλλακτικών λύσεων της παράκαμψης  του «Αγίου», αυτής της σήραγγας.

Αυτή την πρόταση υιοθέτησε το Δ.Σ. στη συνεδρίαση της 6.4.2021, με το σκεπτικό να ολοκληρωθούν επιτέλους οι μελέτες  της αρχικής πρότασης.

Έχουν ξοδευτεί δεκάδες εκατομμύρια στις μελέτες, οι οποίες πρέπει να ολοκληρωθούν ώστε το έργο ενός σύγχρονου οδικού άξονα οπως ο ΕΟ77 να «ωριμάσει» και να δημοπρατηθεί προς το συμφέρον του συνόλου των κατοίκων της βορειοκεντρικής Εύβοιας  .

Έγινε μάλιστα γνωστό, ότι όταν η αντιπροσωπεία του Δήμου  και της Περιφέρειας επισκέφτηκαν τον Υπουργό Ανάπτυξης για το θέμα των απολύσεων της ΤΕΡΝΑ, έθεσαν το θέμα της σήραγγας . Ο Υπουργός έδειξε ενδιαφέρον και ζήτησε από την αντιπροσωπεία να του υποβάλλουν τον φάκελο του έργου ώστε να ενταχθούν οι εναπομείνασες μελέτες στο Πρόγραμμα Ανάκαμψης.

Βαρύ «χαρτί» του φακέλου αποτελεί η ιστορική απόφαση του Δ.Σ. την οποία θα επιδώσουν αυτοπροσώπως στους αρμοδίους ο Δήμαρχος με τους εκπροσώπους των Δημοτικών Παρατάξεων.

https://mantoudi.blogspot.com/