Στο 1ο Πανθεσσαλικό Μαθητικό e – Συνέδριο απηύθυνε χαιρετισμό η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή την Παρασκευή 14 Μαϊου.

Η κ. Μακρή ανέφερε στην ομιλία της: «Με μεγάλη χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση στην εναρκτήρια αυτή εκδήλωση, το 1ο Πανθεσσαλικό Μαθητικό e- Συνέδριο, που διοργανώνεται σήμερα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας.

Μέσα από τη συνένωση δυνάμεων, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας σε συνεργασία με το ΠΕ.Κ.Ε.Σ Θεσσαλίας, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας-Κισσάβου, Μακρινίτσας, Μουζακίου, Περτουλίου-Τρικκαίων πραγματοποιεί, με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, το 1ο Πανθεσσαλικό Μαθητικό Συνέδριο με θέμα “Το 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών”.

Η πληροφόρηση και η ενεργοποίηση των μαθητών  στα ιστορικά αυτά ορόσημα, η προώθηση της ιδέας του διαπολιτισμικού διαλόγου, η ανάπτυξη της συνεργασίας, της κριτικής σκέψης, των δημιουργικών ικανοτήτων των μαθητών, της προσωπικότητάς τους, είναι μέριμνα της Παιδείας

Μαθήτριες και μαθητές από ογδόντα επτά σχολεία και των δύο βαθμίδων από την ηπειρωτική και νησιωτική Θεσσαλία θα παρουσιάσουν αυτό το διήμερο στους συμμαθητές τους, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους τα έργα τους.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπω τη δικαίωση του παιδαγωγικού σας έργου και την επιβράβευση των εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών σας.

Αξίζουν σε όλους σας θερμά συγχαρητήρια, που αναδεικνύετε  την ιστορική αξία των γεγονότων αλλά και την διαχρονική αξία των ιδανικών της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Είστε αξιέπαινοι για την ευαισθητοποίηση και την ανταπόκρισή σας σε αυτήν την πρόσκληση, τιμώντας με την έμπνευση και τη δημιουργικότητά σας την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας».