(εικόνες) ΑΘΗΝΑ: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ετήσια Εκδήλωση του ΑΣΕΣΠΑ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ

Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια  Εκδήλωση του ΠΑΣΕΣΠΑ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ την Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση: Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής και Επικεφαλής, της Πλεύσης Ελευθερίας – δικηγόρος του συλλόγου Κωνσταντοπούλου Ζωή.

Από την  ΟΜΕ ΟΤΕ, ο κ Μουστακίδης Δημήτρης • Ο Γραμματέας του περιφερειακού Συμβουλίου, περιφερειακός σύμβουλος Βόρειου τομέα και Διευθυντής Ακτινολογικού Εργαστηρίου στο Γενικό Νοσοκομείο  Γ. Γεννηματάς, Αδαμόπουλος Σπύρος. • Ο περιφερειακός σύμβουλος  Ανατολικής Αττικής, Αλμπάνης Βαγγέλης • Η Πρόεδρος του συλλόγου ΔΥΑΜΕΑ. κ. Αντώναρου Σύλβια. • ο Πρόεδρος απο το Σύλλογο Γονέων και φίλων Αυτιστικών Ατόμων “Αναγέννηση” κ Τσιράκης Γεώργιος. • Ο Πρόεδρος από την Ένωση Κηδεμόνων & φίλων παιδιών   Σικιαριδείου ιδρύματος, κ Κοκόρας Θεόδωρος και η ταμίας Καλλιόπη Σιώμου.

Στην συνέχεια παρουσιάστηκε μία δεκάλεπτη ξεχωριστή παράσταση για τα παιδιά μας, συγκεκριμένα  παρουσίαση ενός  μουσικοθεραπευτικού δρώμενου  που βασικό στόχο έχει την χαρά της αλληλεπίδρασής με παιδιά του συλλόγου μας. Από την κ. Ειρήνη Διαλεχτή Κουρομιχελάκη: Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια (BABCP member), Ειδική Παιδαγωγό, Παιδαγωγό Θεάτρου & τον Βασίλη Μπαράκο : Ψυχολόγο BSc (BPS Member), Μουσικοθεραπευτή, Ειδικό Παιδαγωγό. Αμέσως μετά Ακολούθησε παράσταση Χώρο κινητικής αγωγής για τα παιδιά μας!!!

Η Φιλίππα Ζώγα (Δασκάλα Χορού σε άτομα με αναπηρία και International Latin, Ιδιοκτήτρια της FTR Dance Academy, Chairperson of Committee for Dancers with “special needs” and para-dance της ομοσπονδίας IDO) παρουσίασε μαζί με τους μαθητές της μια ξεχωριστή χορευτική παράσταση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑ 

1. Ένα IPAD 11 pro προσφορά της Διοίκησης του Ομίλου ΟΤΕ

2. Ένα I PHONE PLUS προσφορά της Διοίκησης Ομίλου ΟΤΕ

3. 4 Δώρα από μια  εβδομάδα διακοπών προσφορά του ΟΠΑΚΕ ΟΤΕ

4. Δύο Επιταγές 50€ από super market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ

5. 50€ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

6. ΚΟΥΠΟΝΙ ΑΞΙΑΣ 15€ (ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΥ-ΙΛΙΟΝ)

7. ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ από από τα Έπιπλα Αντωνοπούλου στην Παλλήνη

8. 4 ΚΟΥΤΕΣ ΡΥΖΟΓΚΟΦΡΕΤΕΣ (ΕΤΑΙΡΕΙΑ AGRINO)

9. 10 Χειροποιητα Δώρα από το κατάστημα “Καλλιτεχνική Δημιουργία” της Τζιούτη Αλεξάνδρα , στο Εμπορικό Κέντρο Αίθριο στο Μαρούσι

10. Καλλυντικά Προιόντα (ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΟΛΤΥΡΑΚΗ ΑΡΓΥΡΩ)

11. Σετ ακουστικά (προσφορά Συναδέλφου από το τμήμα Εξυπηρέτησης Παρόχων)

12. 3 Τετράδια σημειώσεων (είδη δώρων ΜΑΞΙΛΑΡΑ στην Κυψέλη)

13. Αντρικό πορτοφόλι ( είδη δώρων «mon amour», Περιστέρι)

14. 4 Δώρα από μια εβδομάδα διακοπών προσφορά του ΟΠΑΚΕ Στην συνέχεια δόθηκαν δώρα σε όλα τα παιδιά, γευμάτισαν όλα τα μέλη και ακολούθησε διαγωνισμός χορού για τα παιδιά.

Η ομιλία της Προέδρου του Συλλόγου κας Γεωργίας Μπαντούνα:

Σας καλωσορίζω στην Ετήσια εκδήλωση του συλλόγου μας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την παρουσία σας!
Όλα τα μέλη του ΔΣ, εργαστήκαμε με προσήλωση στην κατεύθυνση επίτευξης των καταστατικών σκοπών του συλλόγου.
Με τα σημερινά δεδομένα και την πανδημία του ιού, είναι φυσικό όλοι να είμαστε επιφυλακτικοί, με το φόβο να μην αρρωστήσουμε, να μην μεταδώσουμε τη νόσο, να μην πεθάνουμε και όλα τα συναφή.
Όλα αυτά βέβαια δεν μπορούν να σταματήσουν ούτε τον αγώνα, ούτε τα όνειρά μας. Η πραγματικότητα είναι ότι άτομα με διάφορες αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις ζούσαν και εξακολουθούν να ζουν τον δικό τους Γολγοθά, ακινητοποιημένα σε μια καραντίνα που δεν τελειώνει ποτέ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η συμμετοχή και η ενασχόληση του καθενός μας με τον κοινωνικό συνδικαλισμό, στηρίζεται στον εθελοντισμό, στο μεράκι, να υπερασπίσουμε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα των ΑμεΑ,
Επειδή οι εξελίξεις και η ζωή συχνά μας ξεπερνούν, παρά την πλήρη και απόλυτη υιοθέτηση των προβλεπόμενων από τη Σύμβαση, παρά των αυτοπροσδιορισμό μας ως οργάνωση εκπροσώπησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την χρονιά που μας πέρασε χρειάστηκε να εστιάσουμε τις παρεμβάσεις και τις δράσεις μας περισσότερο από όσο έπρεπε, σε ζητήματα που αφορούν την παροχή υπηρεσιών, προκειμένου να υποστηρίξουμε τα μέλη του συλλόγου μας και να διασφαλίσουμε τη συνέχιση του δύσκολου έργου που η ανεπάρκεια της Πολιτείας εδώ και πολλά χρόνια μας ανάγκασε να επωμιστούμε διαχρονικά. Όμως σε καμιά περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι, δεν παραμένουμε προσηλωμένοι στον ύψιστο στόχο που είναι η προάσπιση και προώθηση των δικαιωμάτων των πλέον ευάλωτων και αόρατων πολιτών της χώρας, που είναι τα ΑμεΑ. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε βαθιά και να αγωνιζόμαστε σθεναρά στην επίτευξη αυτού του στόχου με την εφαρμογή της Σύμβασης και την οριζόντια ένταξη της διάστασης της αναπηρίας σε όλους τους τομείς. Παρόλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε ως Διοίκηση του Συλλόγου, Είμαστε αποφασισμένοι και δεσμευόμαστε καθεμία και καθένας από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, από όποια πιθανή θέση και εάν κατέχουμε μέσα στο γονεϊκό χώρο του ΠΑΣΕΣΠΑ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ, να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ.
Σχεδόν 8 χρόνια τώρα ο Σύλλογος ταλανίζεται σε μια εσωστρέφεια με αιχμή το καταστατικό αλλά και τις αποφάσεις που τα αρμόδια όργανα ενέκριναν .
Από την πλευρά μας δεν προκαλέσαμε Δικαστικές διενέξεις αλλά υπερασπιστήκαμε την νομιμότητα των οργάνων που σε δύο εκλογικές διαδικασίες 2014 και 2017 τα μέλη ψήφισαν.
Δεν είμαστε από εκείνους που θέλουν τον Σύλλογο εγκλωβισμένο σε εσωστρέφεια και θα κάνουμε όποιες ενέργειες χρειαστεί από την πλευρά μας για τον απεγκλωβισμό από Δικαστικές αναζητήσεις.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι έχουν ξεκινήσει οι δραστηριότητες του συλλόγου

Όπως γνωρίζεται στον Ο ΠΑΣΕΣΠΑ-Ομίλου ΟΤΕ από το Σεπτέμβριο του 2015, έχουν ξεκινήσει συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις για την υποστήριξη των γονιών και των παιδιών ΑμεΑ στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου του ΟΤΕ στην Αθήνα, στο Δ.Μ. ΟΤΕ και στον Ταύρο Αττικής (ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση για τους γονείς με την ψυχολόγο κ Τσιμπινού Μαρία,
Μουσικοθεραπεία για τα παιδιά με την ψυχολόγο κ κουρομιχελάκη Ειρήνη και τον κ Μπαράκο Βασίλη ).
Καθώς και χοροκινητική αγωγή με την δασκάλα χορού Φίλιππα Ζώγα, Όποιος από εσάς ενδιαφέρετε να επικοινωνήσει με το γραφείο του συλλόγου,

Η Προεδρος επισήμανε ότι, στον ΟΜΙΛΟ ΟΤΕ με παράδοση στην εταιρική κοινωνική ευθύνη, τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερο τρόπο, καθιστώντας τον Όμιλο ΟΤΕ έναν εργοδότη που σέβεται τους εργαζόμενους που είτε οι ίδιοι είτε προστατευόμενο μέλος της οικογένειας τους αντιμετωπίζουν πρόβλημα .
Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη – συναδέλφους του ΠΑΣΕΣΠΑ-ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που έδειξαν και δείχνουν καθημερινά στο Σύλλογο μας,
Σας καλώ να σταθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ κοντά στο ΔΣ του Συλλόγου μας, να συναποφασίσουμε, να σχεδιάσουμε και να πορευτούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να σχεδιάσουμε και να συστρατευτούμε για την διεκδίκηση, προάσπιση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ.
Περιμένουμε από όλους εσάς να καταθέσετε τις ιδέες και τις προτάσεις σας, ώστε να τις ενσωματώσουμε στο Φετινό πρόγραμμά μας και να κάνουμε πιο αποτελεσματική τη δράση του Συλλόγου.
Απευθυνόμενοι σε όλους τους γονείς θέλω να πω ότι, είμαστε η δύναμη των παιδιών μας, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να νιώθουν καλύτερα, γινόμαστε τα πόδια των παιδιών μας, το μυαλό τους και πρέπει να κρατάμε την ψυχραιμία μας, τον πόνο μας, την οδύνη μας που στου τέλος θα γίνει το χαμόγελό τους.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την παρουσία σας σήμερα εδώ αλλά και για την εμπιστοσύνη που δείχνεται διαχρονικά στο πρόσωπό μου.
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου

Επιμέλεια – Φωτογραφίες : Nίκος Τζούμας