SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Βόλο το Φεστιβάλ του Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού «Χορεύοντας οι λέξεις του τόπου μου»

2024-04-27 07:45:42
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Βόλο το Φεστιβάλ του Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού «Χορεύοντας οι λέξεις του τόπου μου»

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 από τις 09.30 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως Δημητριάδος, πραγματοποιήθηκετο Φεστιβάλ του Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού «Χορεύοντας οι λέξεις του τόπου μου», το οποίο διοργανώθηκε από την ΑντιδημαρχίαΠαιδείας και Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Ορίζοντες».

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκεστο Βόλο με τη συμμετοχή σχολείων από όλη την Ελλάδα.Συμμετείχαν 250μαθητές/τριες με τους/τις εκπαιδευτικούς τους, οι οποίοι διηγήθηκαν τοπικέςκαι οικογενειακέςιστορίες, παρουσίασαν τα Λευκώματα -μικρούς θησαυρούς τοπικής ιστορίας - που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς,ενώ χόρεψαν χορούς από τον τόπο τους και δίδαξαν τους χορούς τους στα
άλλα σχολεία που συμμετείχαν. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ υλοποιήθηκαν εργαστήρια λαογραφίας του χορού με τον Επίκουρο Καθηγητή του ΤΕΦΑΑ ΕΚΠΑ κ. Κων/νο Δημόπουλο και τις θεατρολόγους κκ Κατερίνα Τσιώνα και Ασπασία Ζήση Σε όλους τους μαθητές/τριες απονεμήθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής, αναμνηστικές πλακέτες στα συμμετέχοντα σχολεία και στους/στις εκπαιδευτικούς των σχολείων.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Εκπαίδευσης Γεωργία Μποντού-Τοκαλή ευχαριστεί θερμά την Ευγενία Γκορτσίλα, Πρόεδρο του Εκπαιδευτικού Οργανισμού «Ορίζοντες», για τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ στην πόλη του Βόλου και για την άψογη συνεργασία. Επίσης ευχαριστεί και το ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ για τη συμβολή του στη διοργάνωση.

Τέλος η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Εκπαίδευσης ευχαριστεί θερμά για την υποστήριξη του Φεστιβάλ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο για την παραχώρηση του χώρου διεξαγωγής του Φεστιβάλ, την εταιρείαΚΟΥΤΣΟΥΔΑΚΗΣ Ι. Α. ΙΚΕ κάβα ποτών για την προσφορά νερών και την εταιρεία TheMartΒόλου για την προσφορά μικρογεύματος.