SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Η Σκιάθος συμμετέχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαθητικού Σκακιού στην Λάρισα

Με 9 μαθητές από το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο 2024-04-27 08:48:00
Η Σκιάθος συμμετέχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαθητικού Σκακιού στην Λάρισα

Η Σκιάθος συμμετέχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαθητικού Σκακιού στην Λάρισα με την συμμετοχη εννέα (9) μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι μαθητές που συμμετέχουν είναι οι Τσαρούχας Αθανάσιος, Κανταράκης Γρηγόριος, Ντάλλας Κωνσταντίνος, Σέχι Κλεάνθια, Ντάλλα Ελισάβετ, Ζυμαρικόπουλος Αντώνιος, Αγάλλος Αθανάσιος, Πολιτιάδης Γεώργιος, Κωστιάνου Ελένη και συνοδεύονται από τους εκπαιδευτικούς Δημήτριο Τσαρούχα, Κυριάκο & Τάσο Οικονόμου και τους γονείς τους.

 Το Skiathos Life τους εύχεται ολόψυχα καλή επιτυχία.

Το πρωτάθλημα πραγματοποιείται από το Σάββατο 27 έως την Δευτέρα 29 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο Νεάπολης της Λάρισας, όπου και έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή του 35ου Ατομικού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Σκακιού και του 21ου Ομαδικού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, τα οποία μεταξύ άλλων συνδιοργανώνει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.

Σκοπός της εν λόγω εκδήλωσης, είναι η συγκέντρωση πολλών διαγωνιζόμενων με τους συνοδούς τους, αλλά και η προσέλκυση επισκεπτών που ενδιαφέρονται για το σκάκι και οι οποίοι θα διαμείνουν στην περιοχή, συμβάλλοντας στην πολιτιστική και τουριστική προβολή της.

Τέλος, μέσω της εκδήλωσης προάγεται η ευγενής άμιλλα και ο ευπρεπής ανταγωνισμός, ενώ το σκάκι γίνεται ευρύτερα γνωστό σε μια μεγάλη μερίδα των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

Photo Gallery