Η σημερινή μέρα αποτελεί την 54η επέτειο της πιο μαύρης στιγμής στην σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου μας.

Το αμερικάνικο πραξικόπημα του 1967 οδήγησε τη χώρα μας στα χέρια των χουντικών αξιωματικών που κατέλυσαν τη Δημοκρατία, κυνήγησαν τους δημοκρατικούς πολίτες, διέπραξαν οικονομικά σκάνδαλα και οδήγησαν στην τραγωδία της Κύπρου.

Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ τα βασανιστήρια που κατά τη διάρκεια της δικτατορίας ήταν μέρος του εκτεταμένου σχεδίου της για εξουσία και επιβολή, τις εξορίες, τα στρατοδικεία, τις φυλακίσεις.

Σε τέτοιες περιόδους όμως τη λύση πάντα τη δίνει ο αγωνιζόμενος λαός.

Οι γνωστοί και άγνωστοι αγωνιστές που αντιστάθηκαν, διώχθηκαν, εξορίστηκαν, υπέστησαν σωματικά και ψυχικά βασανιστήρια και θανατώθηκαν, αλλά μέσα από τη δράση τους και την αυτοθυσία τους κατάφεραν να κρατηθεί ζωντανή η φλόγα της δημοκρατίας και να καταδικαστεί στις συνειδήσεις όλων των λαών η εγκληματική δράση της χούντας, αξίζουν την παντοτινή μας ευγνωμοσύνη.

Η δημοκρατία, τα δικαιώματα και οι ελευθερίες δεν είναι προς διαπραγμάτευση.

Στο όνομα λοιπόν όλων των αγωνιστών που τα υπερασπίστηκαν, σήμερα οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Σήμερα που η πανδημική κρίση οδηγεί σε νέες κρίσεις, και δοκιμάζει τα όρια της κοινωνίας, πρέπει να αγωνιζόμαστε για να έχουν όλοι πρόσβαση στη δημόσια υγεία και για να μην κατεδαφιστούν οι κοινωνικές ελευθερίες και τα εργασιακά δικαιώματα με πρόσχημα την πανδημία.