SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Κακοκαιρία στις Σποράδες: Το σύνολο των ζημιών στη Σκόπελο έγιναν από τον δυνατό αέρα

2024-04-20 10:25:02
Κακοκαιρία στις Σποράδες:  Το σύνολο των ζημιών στη Σκόπελο έγιναν από τον δυνατό αέρα

Όπως έγινε γνωστό, από το ξημέρωμα του Σαββάτου 20 Απριλίου το νησί η Σκόπελος μέτρησε αρκετές πληγές από το πέρασμα τις κακοκαιρίας. Τα προβλήματα παρουσιαστήκαν σε αρκετά σημεία του νησιού με κύριο υπεύθυνο να είναι ο δυνατός άνεμος απο τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 19 Απριλίου, ο οποίος ξεπέρασε τα δέκα μποφόρ. Ο Δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης μιλώντας στο Skiathos Life, ανέφερε ότι οι ζημιές της κακοκαιρίας στο νησί έγιναν από τον σφοδρό αέρα που ξεπέρασε τα δέκα μποφορ. "Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε να πέφτουν δέντρα εντός του χωριου της Σκοπελου αλλά και στο Ν.Κλήμα και πολλά ακόμα πεύκα στον επαρχιακό και τους αγροτικούς δρόμους.Συγκεριμένα έπεσαν πολλα δέντρα στην περιοχή Αλλούπι που βρίσκεται το νεκροταφείο,ενώ εκτός από την αισθητική του τοποίου που αλλοιώθηκε, στο λιμάνι του νησιού πολλά δέντρα πλάκωσαν πολλά αυτοκίνητα ιδιωτών αλλά και επιχειρήσεων στο parking και σε κάποια σημεία το πεζοδρόμιο του λιμανιού έσπασε, ενώ στην περιοχή Άγιος Ρηγηνάκης στο ύψος της ACS έπεσαν λεύκες, ενώ ζημίες έγιναν και αρκετά φωτιστικά." Επίσης στον δρομο προς το Ελιος έχουν πέσει πολλά πεύκα όπως και στην παιδική χαρά του Έλιος αλλά και στο λιμένα του χωριού, ενώ και στην περιοχή Αντρίνες υπάρχουν πολλά πεύκα στο έδαφος. "Το συνολο των ζημιών έγιναν απο τον δυνατό αέρα. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέδραμαν.Τις Υπηρεσίες και τα πολιτικά στελέχη του Δήμου, την ΔΕΥΑΣ για τον καθαρισμό των δικτύων ομβριων υδάτων, τους εργαζόμενους των μηχανημάτων, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, το Λιμεναρχείο , και τις Υπηρεσίες της περιφέρειας μας.Σπουδαίο το έργο της περιφέρειας επίσης για τον εγκυρο καθαρισμό των ρεμάτων." Ανέφερε ο Δήμαρχος. 

 
Τις Υπηρεσίες και τα πολιτικά στελέχη του Δήμου, την ΔΕΥΑΣ για τον καθαρισμό των δικτύων ομβριων υδάτων, τους εργαζόμενους των μηχανημάτων, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, το Λιμεναρχείο , και τις Υπηρεσίες της περιφέρειας μας.
Σπουδαίο το έργο της περιφέρειας επίσης για τον εγκυρο καθαρισμό των ρεμάτων.

Το ευχάριστο είναι ότι τα καιρικά φαινόμενα έμειναν ΜΟΝΟ στις υλικές ζημιές και στην διακοπή ρεύματος σε κάποιες περιοχές, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός.

Γιώργος Κεχριώτης

 

 

Photo Gallery