Μετά από επικοινωνία που είχε, σήμερα, Δευτέρα 19 Απριλίου, με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Νικόλαο Δούκα, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, ενημερώθηκε, πως το αίτημα του Δημάρχου Ρ. Φεραίου κ. Δημήτρη Νασίκα, για παράταση της προθεσμίας των δηλώσεων ζημίας, στις καλλιέργειες, λόγω του παγετού που σημειώθηκε σε περιοχές του Δ. Ρήγα Φεραίου, θα γίνει δεκτό από τη διοίκηση του ΕΛΓΑ.

Συγκεκριμένα, η κ. Μακρή, η οποία ενημερώθηκε, από τον δήμαρχο, για την αδυναμία εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων ζημίας των παραγωγών του Ρήγα Φεραίου, επικοινώνησε άμεσα, με τον κ. Δούκα, υπογραμμίζοντας πως εξαιτίας της δυσκολίας να γίνουν άμεσα αντιληπτές οι ζημίες στις καλλιέργειες λόγω του παγετού που σημειώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, καθώς, η εκτίμησή, τους χρειάζονταν συνεχή και διαρκή παρακολούθηση, ζήτησε να γίνει δεκτό το προαναφερόμενο αίτημα ώστε να διευκολυνθούν στο σύνολό τους οι παραγωγοί και να δηλωθούν συνολικά οι ζημιές που υπέστησαν.

Ο κ. Δούκας αφού άκουσε, με προσοχή, την υφυπουργό, μετά από επικοινωνία με την αρμόδια διεύθυνση του ΕΛΓΑ στην Λάρισα, ενημέρωσε την κ. Μακρή πως το αίτημα θα γίνει αρχικά δεκτό από τον ΕΛΓΑ Λάρισας και θα αποσταλεί αμέσως η θετική εισήγησή του στην διοίκηση του οργανισμού, στην Αθήνα. Ακολούθως, εντός των προσεχών ημερών, μετά την συνεδρίαση του Δ.Σ. του οργανισμού θα ληφθεί θετική απόφαση ως προς το υποβληθέν από τον δήμο αίτημα και θα αποφασισθεί η χορήγηση της παράτασης υποβολής δηλώσεων εάν συντρέχουν, πράγματι, οι νόμιμες προϋποθέσεις.

Η κ. Μακρή, ευχαρίστησε, θερμά, τον κ. Δούκα για την άμεση και ουσιαστική παρέμβασή του, για ακόμη μία φορά, μετέφερε την θετική εξέλιξη του αιτήματος, στον κ. Νασίκα και δήλωσε χαρακτηριστικά πως «αποδεικνύεται με τον πλέον ουσιαστικό και έμπρακτο τρόπο, πως ο ΕΛΓΑ, δια της ηγεσίας του, συνεχίζει να ανταποκρίνεται με τη μεγαλύτερη δυνατή ευαισθησία και αποτελεσματικότητα, στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της Μαγνησίας αλλά και της χώρας γενικότερα.»