Στον Εισαγγελέα Εφετών η οικογένεια του Β. Μάγγου που καταγγέλλει συγκάλυψη ευθυνών

Προσφυγή ενώπιον του Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας, κατά της απορριπτικής Διάταξης της Αντιεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Βόλου, κατέθεσε η οικογένεια του Βασίλη Μάγγου, που καταγγέλλει προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών σχετικά με τον θάνατο του. Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, κ. Γιάννης Μάγγος είχε χαρακτηρίσει  «περίεργη» την παρέμβαση Εισαγγελέα, λίγο μετά την εντολή του Συνηγόρου του Πολίτη για συμπλήρωση των ελλείψεων στο πόρισμα της ΕΔΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πόρισμα της ΕΔΕ πήγε στον Συνήγορο του Πολίτη και ο Συνήγορος το γύρισε πίσω με σοβαρές ελλείψεις για να συμπληρωθεί. Η πιο βασική ήταν η έλλειψη αυτοπτών μαρτύρων. Ωστόσο, παρεμβλήθηκε ένας Εισαγγελέας εδώ στον Βόλο – δεν ξέρω για ποιόν λόγο – και άσκησε μια ποινική δίωξη, με αποτέλεσμα κατά πάσα πιθανότητα να «παγώσει» η ΕΔΕ και να μην συμπληρωθούν ι ελλείψεις. Είναι περίεργο. Η ποινική δίωξη στρέφεται μόνο κατά τριών υπαιτίων αστυνομικών και όχι εναντίον όλων των υπόλοιπων. Δεν είναι δυνατόν να εκδικαστεί μια υπόθεση χωρίς αυτόπτες μάρτυρες, την ώρα που υπάρχουν. Εμείς έχουμε τουλάχιστον 15 αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι ήταν είδαν το περιστατικό μπροστά στα δικαστήρια του Βόλου, πέρα από το γεγονός ότι έχουμε βίντεο και φωτογραφίες. Επίσης υπάρχουν μάρτυρες που καταθέτουν ότι τον βρήκαν πεταγμένο έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Δεν είναι δυνατόν ο Εισαγγελέας να αγνοεί αυτό το τόσο σημαντικό γεγονός. Άρα αυτό μας βάζει σε σκέψεις. Γιατί το κάνει αυτό ο εισαγγελέας και γιατί δεν αφήνει να εξελιχθεί κανονικά η ΕΔΕ και όταν βγει το πόρισμα, να ασκηθούν οι πρέπουσες ποινικές διώξεις εναντίον όλων;

Με την Προσφυγή, η οικογένεια Μάγγου αποδεικνύει, παραθέτοντας την αντίστοιχη νομολογία, ότι η απορριπτική Διάταξη δεν έχει νόμιμη αιτιολογία, καθότι έγινε κακή εκτίμηση του αποδεικτικού υλικού και εσφαλμένη νομική αποτίμηση.
Η οικογένεια ζητεί να συνεκδικαστεί η μήνυσή της με την «ψευδομήνυση» που άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου.

“Αποδεικνύουμε ότι η Αντιεισαγγελέας με στρεβλώσεις και αυθαίρετες ερμηνείες, επιχειρεί να υπερασπιστεί τις έκνομες ενέργειες των αστυνομικών, διαστρέφοντας τα πραγματικά δεδομένα και προβαίνοντας σε ανερμάτιστες διαπιστώσεις. Ότι διατυπώνει απόψεις που δεν έχουν έρεισμα στο νόμο…”, τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Γιάννης Μάγγος.