“Μετά την τουλάχιστον παράδοξη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την παραχώρηση εκμετάλλευσης του παραλιακού οικοπέδου (Αργοναυτών – Ιάσονος – Δημητριάδος), στην οποία προχώρησε η διοίκηση του «Αχιλλοπούλειου» Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, και που για μας αναδίνει οσμή σκανδάλου, ο  Δήμος Βόλου με εντολή του Δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, με την κατάθεση μήνυσης και αγωγής, κατά του διοικητή και του υποδιοικητή του ΔΣ του Ιδρύματος, κ. Ντόκου και Μπαμπούνη και των λοιπών μελών του ΔΣ και της επιτροπής ζητώντας να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για την διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος.

Η ανεξήγητη και αδικαιολόγητη από τα πράγματα σπουδή των υπευθύνων να προχωρήσουν στο διαγωνισμό εκμίσθωσης όταν επιβεβαιωμένα γνωρίζουν ότι η όλη διαδικασία και, κυρίως, το αποτέλεσμα της, βρίσκονται υπό την αίρεση της απόφασης της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων, που τους έχει εγγράφως ενημερώσει ότι εντός των ημερών θα κρίνει αν τα υπάρχοντα κτίσματα κηρυχθούν ως διατηρητέα, εύλογα μας γεννά μείζονα ερωτήματα για την σκοπιμότητά της.

Οι απορίες αυτές μάλιστα γιγαντώνονται και απαιτούν άμεσες και πειστικές εξηγήσεις από το επιπρόσθετο γεγονός ότι με την επιλογή της συγκεκριμένης διαδικασίας, εν γνώσει τους, απέκλεισαν από το διαγωνισμό τον Δήμο Βόλου, που από ετών έχει εκδηλώσει το έντονο ενδιαφέρον του για να  αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη έκταση προς όφελος των πολιτών, με αποτέλεσμα να πλειοδοτήσει ένας ιδιώτης.

Κατόπιν όλων αυτών η Δημοτική Αρχή του Βόλου προσφεύγει στην Δικαιοσύνη, ενώ θα προχωρήσει και στην άμεση ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για τα πεπραγμένα των εδώ «εκλεκτών» της.

Τονίζουμε και πάλι προς όλους, και ιδιαίτερα προς τα δημοσιογραφικά απομεινάρια της διαπλοκής του περασμένου καθεστώτος ότι ο Δήμαρχος και οργίζεται και συγκρούεται όταν πρόκειται να υπερασπιστεί και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών και βεβαίως όχι τα προσωπικά του. Οι ιδιοτελείς πρακτικές ανήκαν σε άλλους, όπως πρέπει να γνωρίζει – τουλάχιστον αυτό – και η νομικός – έκπληξη που σήμερα γνωρίσαμε…”