Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι του Πεκίνου: «βροχή από σκουλήκια» πέφτει από τον ουρανό

Τις τελευταίες ημέρες, πλάνα έχουν γίνει viral στα κοινωνικά δίκτια που δείχνουν μια «βροχή από σκουλήκια» στους δρόμους της πρωτεύουσας, με τα γλοιώδη ζώα να καλύπτουν αυτοκίνητα

Το El Heraldo ανέφερε ότι οι κάτοικοι του Πεκίνου συμβουλεύτηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μόνο με ομπρέλες.

Σε πλάνα ειδήσεων, οι κάτοικοι φαίνονται να κάνουν τις καθημερινές τους δουλειές με υψωμένες ομπρέλες για να μην χτυπηθούν από τα σκουλήκια που πέφτουν.

Και ενώ οι κινεζικές αρχές δεν έχουν ακόμη ανακαλύψει τον λόγο πίσω από αυτό το παράξενο φαινόμενο, θεωρίες έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στο διαδίκτυο.

Κάποιοι προτείνουν ότι θα μπορούσαν να είναι τα λουλούδια της λεύκας, ενός πολύ δημοφιλούς δέντρου στην περιοχή που είναι γεμάτο σπόρους και, όταν πέφτουν τα λουλούδια, συχνά μπερδεύονται με κάμπιες.

Μια άλλη θεωρία προτείνει ότι τα σκουλήκια άρχισαν να πέφτουν αφού παρασύρθηκαν από ισχυρούς ανέμους, μια θεωρία που υποστηρίζεται από το επιστημονικό περιοδικό Mother Nature Network, το οποίο εξηγεί ότι αυτού του είδους τα περιστατικά με ζώα συμβαίνουν μετά από μια καταιγίδα.

«Το τέλος του κόσμου πλησιάζει» είπε ένας χρήστης του Twitter.

Εξηγήσεις του φαινομένου

Αν και ορισμένοι θεωρητικοί συνωμοσίας αποδίδουν το φαινόμενο στην αρχή της Αποκάλυψης, γεγονός παραμένει ότι κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα τι συνέβη, παρά μόνο εικασίες.

Ορισμένοι άνθρωποι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνδέουν το γεγονός αυτό με την ονομασία «Πανσέληνος του Σκουληκιού». Αυτό το αστρονομικό φαινόμενο θα μπορούσε να παρατηρηθεί την Τρίτη 7 Μαρτίου και συμπίπτει με την τελευταία πανσέληνο του χειμώνα στην Κίνα.

Η ονομασία «Σελήνη των σκουληκιών» προέρχεται από τη Βόρεια και Ανατολική Αμερική… Για πολλούς αιώνες οι άνθρωποί τους βάφτιζαν την πανσέληνο με διαφορετικά ονόματα, ανάλογα με τον μήνα στον οποίο συνέβαινε. Για παράδειγμα, η πανσέληνος του λύκου εμφανίζεται τον Ιανουάριο, το φεγγάρι του χιονιού τον Φεβρουάριο και η ροζ πανσέληνος τον Απρίλιο κ.λπ.

Το φεγγάρι είναι το σκουλήκι του Μαρτίου, επειδή, σύμφωνα με την παράδοση, το έντομο αυτό άρχισε να εμφανίζεται στο έδαφος στο τέλος του χειμώνα.

Ένα μετεωρολογικό φαινόμενο, η πιο πιθανή θεωρία

Όμως, τα έντομα φαίνεται να κινούνται στις εικόνες που καταγράφηκαν από τα βίντεο, τα οποία, σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Mother Nature Network- αυτά στα οποία η βροχή με τα ζωντανά εμφανίζεται μετά από καταιγίδες και ανεμοστρόβιλους. Οι φυσικοί πιστεύουν ότι τα πλάσματα μεταφέρονται χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου βρίσκονται.

Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η εποχή που οι βροχές και οι καταιγίδες είναι συνήθως πολύ συχνές στην επαρχία, οπότε δεν είναι τόσο περίεργο που συνέβη αυτό το γεγονός. Επιπλέον, κάποιοι θυμούνται ακόμη ότι ένα παρόμοιο φυσικό φαινόμενο συνέβη στο Εδιμβούργο της Σκωτίας το 2011.