Έκθεση χαρακτικών και φεστιβάλ παραδοσιακών χορών είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Σκιάθο από 22 έως 26 Ιουνίου 2022, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά, από τις 22 Ιουνίου έως τις 4 Σεπτεμβρίου, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και το Δήμο Σκιάθου, θα λάβει χώρα στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Σκιάθο, έκθεση με  χαρακτικά έργα και προσωπικά αντικείμενα του διάσημου καλλιτέχνη Νικόλαου Χατζηκυριάκου Γκίκα.

Η έκθεση του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα περιλαμβάνει τριάντα τρία χαρακτικά από την συλλογή της Πινακοθήκης Γκίκα του Μουσείου Μπενάκη. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 19:00

Από τις 24 έως τις 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί για 8η χρονιά, τριήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Σκιάθο. Στο Φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα σε ένα αντάμωμα τοπικών πολιτισμών με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου με στόχο τη διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την επαφή με Συλλόγους από όλη την Ελλάδα για την ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων και την παρουσίαση παραδοσιακών χορών σε κατοίκους και επισκέπτες του νησιού για την ποιοτική ψυχαγωγία τους.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων με το Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου, ο οποίος κατέθεσε σχετικό αίτημα συνδιοργάνωσης και την υποστήριξη του Δήμου Σκιάθου.