Ο Γιώργος Μπαρτζώκης πρόεδρος του Κόμματος Δανειοληπτών και συντονιστής στην Κεντρική Ελλάδα του κινήματος Ελεύθεροι Άνθρωποι. «Επιθυμούμε όλοι οι δανειολήπτες να μας επισκεφτούν για να γνωρίσουν τον νέο πολιτικό κίνημα» δήλωσε και σημείωσε ότι ο κ. Τράγκας θα επισκεφθεί το επόμενο διάστημα τον Βόλο.
Όσο για τη σύμπλευση του Κόμματος Δανειοληπτών με το πολιτικό κίνημα του Γ. Τράγκα, ο κ. Μπαρτζώκης ανέφερε ότι «είμαστε και εμείς έναν χρόνο αρνητές της κατάστασης. Ό,τι μέτρο πήρε η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό ήταν σε τελείως λάθος ερώτηση. Πρέπει να βρεθεί μια λύση. Δεν μπορεί να καταστραφεί η οικονομία μας. Ο κόσμος δυσκολεύεται» ανέφερε. Ακόμη δήλωσε ότι ο νόμος Κατσέλη λήγει στις 31 Μαΐου και υπάρχει αβεβαιότητα στους δανειολήπτες και πρόσθεσε ότι θέση των «Ελεύθερων Ανθρώπων» είναι η διαγραφή των χρεών τους.

«Στόχος μας είναι να μπούμε στη Βουλή» τόνισε και σημείωσε ότι μέρος των μελών του Κόμματος Δανειοληπτών έχει ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον του για τον νέο πολιτικό φορέα. «Πιστεύω πως μέχρι να γίνουν εκλογές οι πολίτες θα καταλάβουν το πρόγραμμά μας» είπε. Αναφορικά με το υγειονομικό σκέλος διαχείρισης της πανδημίας, το Κόμμα Δανειοληπτών τάσσεται υπέρ του να είναι όλες οι δραστηριότητες ανοιχτές και να υπάρχουν περιορισμοί στις μεγάλες συγκεντρώσεις.
Προσωπική πρόταση του κ. Μπαρτζώκη αποτελεί και η διαγραφή των προστίμων που έχουν επιβληθεί για παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό.