Δίκτυα παροχής ύδατος και ρεύματος για την εξυπηρέτηση των σκαφών αναψυχής που ελλιμενίζονται στον προσήνεμο μώλο (κυματοθραύστη) για την παράλληλη εγκατάσταση κιβωτίων (pillars), θα κατασκευάσει ο Οργανισμός Λιμένα Βόλου, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στις 208.000 ευρώ συν ΦΠΑ. Κάθε κιβώτιο (pillar) θα εξυπηρετεί ταυτόχρονα τέσσερα σκάφη και συνολικά προβλέπεται να εγκατασταθούν 15. «Ταυτόχρονα υφίσταται πρόβλεψη για τη μελλοντική επέκταση των δικτύων εφόσον αποφασιστεί μελλοντικά η αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε. κ. Σωκρ. Αναγνώστου.

Οι εργασίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα από 8 έως 23 Μαρτίου και ήδη έχει ανακοινωθεί ο αποκλεισμός της πρόσβασης από και προς τον κυματοθραύστη στο σημείο της μεταλλικής γέφυρας, καθώς και η απομάκρυνση των ελλιμενιζόμενων σκαφών από τις θέσεις μόνιμου αγκυροβολίου τους, σε απόσταση 100 μ. από τη γέφυρα εκατέρωθεν αυτής (τόσο από την πλευρά της Κεντρικής Παραλίας, όσο και από τη γένεση του κυματοθραύστη).
Να αναφερθεί ότι εκτός των εργασιών για την εγκατάσταση των δικτύων εξυπηρέτησης των σκαφών αναψυχής, στο προαναφερόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν και εργασίες για το βάψιμο της μεταλλικής γέφυρας στο «Κορδόνι».
Στον προσήνεμο μώλο (κυματοθραύστη) έχουν χωροθετηθεί 60 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής. Σκοπός του έργου είναι η κατασκευή των απαραίτητων δικτύων για την εγκατάσταση κιβωτίων (pillars) παροχών ύδατος και ρεύματος και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση όλων των σκαφών. Κάθε pillar θα εξυπηρετεί ταυτόχρονα τέσσερα σκάφη ως εκ τούτου η πρόβλεψη εγκατάστασης αφορά δεκαπέντε pillars. Ταυτόχρονα υφίσταται πρόβλεψη για τη μελλοντική επέκταση των δικτύων εφόσον ο φορέας διοίκησης αποφασίσει μελλοντικά την αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού.

Οι εργασίες
Να αναφερθεί ότι ο προσήνεμος μώλος επικοινωνεί με την κεντρική παραλία μέσω τοξωτής μεταλλικής γέφυρας, γεγονός που αποκλείει την πρόσβαση αυτοκινούμενου οχήματος ως εκ τούτου όλα τα προσκομιζόμενα υλικά θα μεταφερθούν με τα χέρια. Το συνολικό μήκος του κυματοθραύστη ανέρχεται σε 1.000 μέτρα και οι εργασίες που θα εκτελεστούν εκτείνονται στα πρώτα 315 μέτρα.
Να αναφερθεί ότι τα pillars θα διαθέτουν πυργίσκο από ανοξείδωτο χάλυβα, θα στηρίζονται σε βάση από inox, ενώ θα έχουν υψηλό δείκτη στεγανότητας και θα διαθέτουν led για τον επαρκή φωτισμό των χρηστών τους, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλο το 24ωρο και το βράδυ.
Επίσης, η ηλεκτρική τους εγκατάσταση θα έχει ρευματοδότες, ρελέ διαφυγής και ψηφιακούς μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ επιπλέον θα διαθέτουν φίλτρο νερού και παροχές, θα είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρονικό πίνακα ελέγχου λειτουργίας και κατανάλωσης χρέωσης προπληρωμένης κάρτας με το σύστημα των ανέπαφων συναλλαγών με έγχρωμη φωτιζόμενη οθόνη.
Το λογισμικό τους σύστημα θα δίνει τη δυνατότητα ενημέρωσης του ποσού για την κάθε χρήση απευθείας σε κάθε χρήστη.