Τη διαμαρτυρία του για την τυχόν κατάργηση και μεταφορά του Υποθηκοφυλακείου Σκοπέλου πριν την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, ζητώντας παράλληλα την παραμονή του Κτηματολογικού Γραφείου στη Σκόπελο μετά την κατάργηση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας, εξέφρασε με ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου. Παράλληλα, το κείμενο διαμαρτυρίας θα αποσταλεί στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το υπουργείο Δικαιοσύνης, το Ελληνικό Κτηματολόγιο, τους βουλευτές και τα κόμματα του Νομού.
Όπως τονίστηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης «σύμφωνα με έγγραφο του Ελληνικού Κτηματολογίου στις 29 Αυγούστου με θέμα «Έγγραφη προειδοποίηση κατά το άρθρο 38, ν. 4512/2018, περί παράδοσης και παραλαβής αρχείων του Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Σκοπέλου» καθώς και με το ότι έχει προκηρυχτεί θέση προϊσταμένου στα Κτηματολογικά Γραφεία μόνο για το Κτηματολογικό Γραφείο Σκιάθου συμπεραίνουμε ότι οδεύουμε μετά την κατάργηση των Υποθηκοφυλακείων στην Ελλάδα και στην κατάργηση του Κτηματολογικού Γραφείου Σκοπέλου, κάτι που αναφέρεται ρητά και στο έγγραφο».
Επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου κ. Αγγ. Ξηντάρης ανέφερε ότι «από την προηγούμενη Κυβέρνηση επί εποχής κ. Παρασκευόπουλου, υπουργού Δικαιοσύνης είχε σχεδιαστεί να παραμείνει στις Βόρειες Σποράδες μόνο το Κτηματολογικό Γραφείο της Σκιάθου με το τότε σκεπτικό ότι στη Σκιάθο υπήρχε έμμισθο υποθηκοφυλακείο, ενώ στη Σκόπελο το υποθηκοφυλακείο ήταν άμισθο και παρά τις διαμαρτυρίες η Πολιτεία έμεινε αμετάκλητη στην απόφασή της απαντώντας με σχετικό έγγραφο».
Επίσης, τονίστηκε ότι το Κτηματολογικό Γραφείο Σκοπέλου έχει πλεονέκτημα έναντι της Σκιάθου διότι ενώ είναι σήμερα και τα δύο άμισθα υποθηκοφυλακεία, η συμβολαιογράφος του Υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολογικού Γραφείου της Σκοπέλου είναι πολύ πιο έμπειρη (συμβολαιογράφος από το 2009 και άμισθος υποθηκοφύλακας από το 2012) από τη συμβολαιογράφο της Σκιάθου και επιπλέον, το Υποθηκοφυλακείο και Κτηματολογικό Γραφείο της Σκοπέλου εξυπηρετεί και τους κατοίκους της Αλοννήσου.
Επιπλέον, ότι η έδρα του Ειρηνοδικείου Βορείων Σποράδων είναι στη Σκόπελο που σημαίνει ότι για κάθε υπόθεση του ο πολίτης είτε είναι στη Σκιάθο, είτε στη Σκόπελο, είτε στην Αλόννησο θα πρέπει να μεταφερθεί στη Σκόπελο, άρα είναι λογικό και λειτουργικό να ταυτίζεται η έδρα του Ειρηνοδικείου με του Κτηματολογικού Γραφείου.
Ο κ. Ευσταθίου ανέφερε ότι, «προφανώς και εμείς δε συμφωνούμε σε καμία περίπτωση να φύγει το υποθηκοφυλακείο από τη Σκόπελο και το κτηματολογικό γραφείο, αλλά θα πρέπει κατά την άποψή μας να έχετε ήδη ψάξει το νομικό πλαίσιο που προβλέπεται και να πιεστεί η κατάσταση πάνω σ’ αυτό το νομικό πλαίσιο».
Ο κ. Ρόδιος τόνισε ότι, «η κυβέρνηση της Ν.Δ.v εφαρμόζοντας τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, κλείνει το υποθηκοφυλακείο στη Σκόπελο. Πρόκειται για ένα ακόμα βαρύτατο πλήγμα για το νησί μας, που τα τελευταία χρόνια έχει βιώσει το κλείσιμο και την υπολειτουργία πολλών βασικών υπηρεσιών, όπως, κλείσιμο Δ.Ο.Υ., με λειτουργία μειωμένων αρμοδιοτήτων ΓΕΦ, Κέντρο Υγείας, χωρίς να εξυπηρετεί στοιχειώδης λαϊκές ανάγκες, κλείσιμο γραφείου γεωργικής ανάπτυξης και κτηνιατρείου, υποβιβασμός υπολιμεναρχείου Σκοπέλου και κατάργηση λιμενικού σταθμού Λουτρακίου. Ουσιαστική παύση εδώ και αρκετούς μήνες απαραίτητων πολεοδομικών υπηρεσιών, λόγω υποστελέχωσης και μην υποστήριξης από το Δήμο Βόλου. Δραματική υποστελέχωση Δασαρχείου Σκοπέλου, μη λειτουργία γραφείου ανταποκριτή Ο.Α.Ε.Δ.».