Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για την γιορτή του Αγίου Νικολάου, Προστάτη της πόλης του Βόλου, και παρέστη στον Όρθρο και στην Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου, τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου.

Την παραμονή της εορτής η κ. Μακρή παρακολούθησε τον εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού.

Ανήμερα της εορτής, η πόλη του Βόλου και η Τοπική Εκκλησία τίμησαν με κάθε λαμπρότητα τη μνήμη του Πολιούχου Αγίου Νικολάου ενώ μετά τη Λειτουργία ακολούθησε, περιορισμένης έκτασης, λιτάνευση της εικόνας, του ιερού λείψανου του Αγ. Νικολάου και της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου συνοδεία τιμητικού στρατιωτικού αγήματος, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, παρουσία των τοπικών αρχών, δημάρχου, αντιπεριφερειάρχη, αντιδημάρχων, εκπρόσωπων πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Μακρή ευχήθηκε στην πόλη του Βόλου, τις Βολιώτισσες και τους Βολιώτες χρόνια πολλά με υγεία, δύναμη, αντοχή και αισιοδοξία και έστειλε το μήνυμά της με αφορμή την ημέρα «Και ο εφετινός εορτασμός του Πολιούχου μας Αγίου Νικολάου πραγματοποιήθηκε στις συνθήκες, τους περιορισμούς και τα υγειονομικά μέτρα που επιβάλλει η πανδημία και η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας. Ακόμα και έτσι, όμως, δεν στερούμαστε τη θρησκευτική κατάνυξη αλλά, αντιθέτως, ενδυνάμωνουμε την ελπίδα μας ότι σύντομα θα μπορούμε να τιμάμε με τη δέουσα λαμπρότητα τα ιερά της Ορθοδοξίας. Αρκεί να σεβόμαστε και να εμπιστευόμαστε, με την ίδια ακεραιότητα και πίστη, την ιατρική επιστήμη και την προσφορά της, που στις μέρες αυτές συμπυκνώνεται στις σταγόνες ζωής του εμβολίου κατά του κορωνοϊού».