Η υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγ. Νικολάου, πολιούχου της πόλης του Βόλου.

Παραμονή της μεγάλης γιορτής, η κα Μακρή μετέβη στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου, όπου  παρακολούθησε τον Πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη  Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού και συγχοροστατούντων των  Σεβασμιωτάτων  Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεου και Δημητριάδος κ. Ιγνάτιου.

Ανήμερα  του πολιούχου Αγ. Νικολάου, η υφυπουργός Παιδείας παραβρέθηκε στη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και  συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, η κα Μακρή με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων, κλήρου και πλήθος πιστών ακολούθησαν τη λιτάνευση της Ιερής Εικόνος και του Ιερού Λείψανου του Αγ. Νικολάου στους δρόμους της πόλης του Βόλου.

Η κα Μακρή έστειλε το μήνυμά της για την ημέρα: «Σήμερα, τιμούμε τον Άγιο Νικόλαο, πολιούχο της πόλης μας και προστάτη των ναυτικών, των θαλασσών  και της ελληνικής ναυτοσύνης.

Εύχομαι στους συμπολίτες μου χρόνια πολλά με υγεία, δύναμη και πίστη στον τόπο μας, στις αξίες μας, στην προοπτική και στην πρόοδό μας. Είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι, πορευόμαστε μαζί σε κάθε διαδρομή, στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας και την πόλη μας, στηρίζουμε την κοινωνία του Βόλου, μια κοινωνία ανοιχτή, δραστήρια, ευαισθητοποιημένη και έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών.

Εύχομαι στις γυναίκες και τους άνδρες του Πολεμικού και Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος να έχουν πάντα την προστασία του Αγ. Νικολάου, να αντλούν τόλμη από την μορφή και την ευλογία του και να υπηρετούν τη γαλανόλευκη σημαία,  που ανεμίζει σε κάθε ελληνικό πλοίο, με την ίδια απαράμιλλη πίστη, που το πράττουν καθημερινά, προστάτες των θαλάσσιων συνόρων μας και υπερασπιστές του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας».